Dobra szkoła przyprawiania z Prymat GastroLine

W Prymat GastroLine wierzymy, że stołówka jest sercem każdej szkoły. To tutaj powstają pyszne i zdrowe dania, które dostarczają energii do nauki naszym pociechom. Nie każdy jednak wie, jaka ogromna praca kryje się za przygotowaniem smacznego i pełnowartościowego posiłku. Pod uwagę należy wziąć wytyczne, normy żywieniowe, a także najważniejsze – gusta najmłodszych krytyków kulinarnych świata – uczniów i przedszkolaków. W tym pomaga Prymat GastroLine.

Współpracujemy z Państwem od lat, dlatego możemy dopasować realizacje zamówień do warunków funkcjonowania stołówek w placówkach oświatowych. Możecie na nas zawsze liczyć. Nasze produkty nadają smak i aromat milionom dań serwowanym zarówno w najlepszych restauracjach, jak i kuchniach dla uczniów i przedszkolaków w całej Polsce.

Poznaj nasze rekomendacje produktowe na rok szkolny 2021/2022

Linia szkolna to siedem specjalnie opracowanych mieszanek przyprawowych zgodnych z wytycznymi Rozporządzenia Ministra Zdrowia*.

W linii znajdują się:

  • Przyprawa do kurczaka
  • Przyprawa do mięs
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • Przyprawa do ryb
  • Sól sodowo-potasowa o obniżonej zawartości sodu
  • Przyprawa uniwersalna do potraw Smak Natury
  • Włoszczyzna suszona
  • Zioła, przyprawy i dodatki spożywcze, tutaj szczególnie polecamy: Czosnek niedźwiedzi idealny do twarogów, Liść lubczyku do wszelkich zup i wywarów, Cynamon mielony dla fanów deserów.

Obok przypraw polecamy także Bułkę tartą – idealną do panierowania.

Zupy i sosy Kucharek

Dużym ułatwieniem w przygotowaniu ulubionych przez dzieci zup i sosów są takie produkty jak: Barszcz czerwony ekspresowy i Sos do pieczeni ciemny Kucharek GastroLine. Te produkty sprawdzą się wszędzie tam, gdzie poza ulubionym smakiem liczy się też czas i sprawdzony efekt kulinarny.

Przetwory owocowo–warzywne

Dla zbilansowanej diety, każdemu daniu obiadowemu powinien towarzyszyć dodatek warzywny. Z pomocą przychodzą przetwory warzywne marki SMAK – Buraczki wiórki, Kapusta czerwona lub Sałatka szwedzka. Jako bazę do zup polecamy nasz Przecier ogórkowy lub Szczaw siekany.

Makarony

Dzieci uwielbiają makarony! Dają one nieograniczone możliwości kulinarnych pomysłów. Ciekawe kształty, kolory i dodatki do nich, to sposób na wykorzystanie ich w każdym daniu.

Kasze, ryże - nowość Polecamy Państwu 6 najbardziej popularnych i lubianych przez dzieci rodzajów:

  • Kasza gryczana: to świetny dodatek do potraw z czerwonym mięsem, jak na przykład bitki wołowe czy wieprzowe, rolady i gulasze.
  • Kasza jęczmienna – sprawdza się jako farsz czy nadzienie do pierogów, gołąbków czy warzyw.
  • Kasza błyskawiczna kuskus – wystarczy zalać ją wrzątkiem, a w kilka chwil mamy ja gotowa do spożycia. Pasuje do dań na słono i słodko.
  • Ryż basmati – to szlachetny długoziarnisty ryż, doskonale łączy się z ostrymi daniami orientalnymi, pasuje tez jako dodatek do delikatnych białych mięs i ryb.
  • Ryż biały długoziarnisty - można go dodać do zup takich jak pomidorowa czy jarzynowa.
  • Ryż paraboliczny – to ryż długoziarnisty, który szybko się gotuje, a ziarna po ugotowaniu nie sklejają się. Można go zastosować jako farsz do gołąbków czy zapiekanych warzyw.

Już teraz zachęcamy do kontaktu z jednym z naszych przedstawicieli handlowych.

* Przygotowane przez nas produkty są zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach z dnia 26 lipca 2016 r.

Pobierz ulotkę informacyjną >>