NOWOŚĆ - Sosy gastronomiczne

Firma Prymat rozszerzyła swój asortyment o kolejną kategorię i wprowadziła sosy gastronomiczne Prymat GastroLine. W ofercie znalazło się 8 najpopularniejszych smaków na rynku.

1. Musztarda stołowa ma wyrazisty smak, który świetnie komponuje się z wędlinami oraz mięsem z rusztu. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, nadając im lekko pikantny charakter. Na bazie musztardy można przygotować również marynaty do mięs.

2. Ketchup  łagodny podkreśli smak hamburgerów, hot-dogów czy zapiekanek. Jest doskonałym uzupełnieniem grillowanych mięs, takich jak kiełbaski, szaszłyki czy karkówka. Bez jego dodatku nie sposób wyobrazić sobie chrupiących frytek, tostów czy kanapek.
3. Majonez kremowy ma bardzo szerokie zastosowanie kulinarne. To świetny dodatek do kanapek, wędlin czy jaj na twardo. Nada wyjątkowy smak każdej sałatce. Stanowi także doskonałą bazę do przygotowania dipów i past śniadaniowych w połączeniu z przyprawami, musztardą lub ketchupem.
4. Kremowy, aromatyczny Sos czosnkowy to niezastąpiony dodatek do pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw oraz mięs z rusztu. Warto wykorzystać go jako bazę do tworzenia ziołowych lub warzywnych dipów z czosnkową nutą.
5. Sos meksykański ma wyrazisty, lekko pikantny smak. Doskonale podkreśla smak grillowanych mięs, na przykład żeberek, steków czy też karkówki. Świetnie pasuje do tradycyjnych meksykańskich potraw i przekąsek, takich jak burrito, taco, fajita czy nachos. 
6. Sos tysiąca wysp ma bogaty smak, który powstał dzięki dodaniu marynowanych warzyw oraz przypraw. Świetnie komponuje się z mięsami z rusztu, kanapkami na zimno i gorąco. Doskonale poprawia smak sałatek ze świeżych warzyw.
7. Sos barbecue ma słodkawy smak i aromat z wyczuwalną nutą dymu. Bez niego nie sposób wyobrazić sobie grillowanych mięs. Doskonale komponuje się z kiełbasami, stekami, żeberkami, a także innymi rodzajami mięs przyrządzanych na ruszcie.
8. Sos duński remoulada ma gęstą konsystencję z dodatkiem drobno posiekanych warzyw oraz aromatycznych przypraw. Jest świetnym uzupełnieniem dań serwowanych na gorąco, takich jak tortille, burgery czy hot-dogi. Jest polecany także do frytek.