Warsztaty „Przygotowanie do kariery” na półmetku

Trwa edycja 2018/2019 warsztatów kulinarnych z Robertem Sową „Przygotowanie do kariery” organizowanych przez markę Prymat GastroLine. Odwiedziliśmy już: Myślenice, Rybnik, Opole, Łuków, Pustków koło Dębicy, Biecz i Chorzów. Przed nami kolejne miasta.

Uczniowie szkół gastronomicznych pod okiem mistrza kulinarnego nabywają umiejętności, jak przygotować perfekcyjną pierś z kaczki, hiszpańską zupę z chorizo, a także mierzą się z nie lada wyzwaniem – przygotowaniem perfekcyjnego torciku bezowego. Podczas warsztatów poznają również cenną wiedzę o przyprawach, jak ich używać oraz jakie smaki doskonale się ze sobą komponują. To kluczowa sprawa, bo bez przypraw nie ma pożądanego smaku. One pomagają wznosić się na wyżyny kulinarne i prawdziwie oczarować gości. Poniżej pełna lista miast, które odwiedzimy w tej edycji:

1/ 17.10 – Myślenice

2/ 18.10 – Rybnik

3/ 20.11 – Opole

4/ 22.11 – Łuków

5/ 27.11 – Pustków koło Dębicy

6/ 29.11 – Biecz

7/ 3.12 – Chorzów

8/ 5.12 – Powiercie

9/ 12.12 – Sejny 

10/ 13.12 - Radom

11/ 17.12 – Pniewy

12/ 18.12 – Gdańsk

0