Warsztaty Przygotowanie do kariery

Ruszyła kolejna edycja warsztatów „Przygotowanie do kariery”, których organizatorem jest marka Prymat GastroLine. Zapoznaj się z regulaminem, uzupełnij i wyślij do nas formularz zgłoszeniowy a my razem z Robertem Sową odwiedzimy Twoją szkołę.

Naszym celem jest przekazywanie przyszłym szefom kuchni wiedzy na temat gotowania i inspirowania ich do poszukiwania własnych smaków. Podczas warsztatów uczniowie poznają techniki stosowane przez najlepszych Szefów Kuchni w Polsce, nauczą się umiejętnie wykorzystywać przyprawy i podkreślać nimi smak potraw.

Podczas warsztatów uczniowie:

• Spotkają się z doświadczonymi Szefami Kuchni
• Poznają profesjonalne metody przygotowywania potraw
• Wykorzystają w praktyce poznane triki kulinarne
• Poznają zasady stosowania przypraw

To wszystko i jeszcze więcej czeka na uczniów szkół gastronomicznych, którzy wezmą udział w naszych warsztatach.

PROWADZĄCY WARSZTATY

Ambasadorem i prowadzącym warsztaty „Przygotowanie do kariery” jest Robert Sowa – jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
Robert Sowa jest również znany z programów telewizyjnych, takich jak "Mój przepis na...", "Doradca Smaku Express". Ostatnio doskonale odnalazł się w roli jurora w programie "Top Chef", oceniając profesjonalnych szefów kuchni.

Jest właścicielem N31 oraz Z57 restaurant&bar. Wydał autorskie książki kulinarne: „Esencja Smaku”, „Romans Kulinarny”, „W Poszukiwaniu smaku doskonałego”, „Życie kocha jeść” oraz "Krok po kroku z Robertem Sową".
.


FORMUŁA WARSZTATÓW

Program warsztatów jest przygotowany tak, aby uczniowie mogli zdobyć cenną wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim mogli w praktyce zastosować poznane metody i triki kulinarne. Uczestnicy dzieleni są na kilkuosobowe zespoły, które pod okiem Roberta Sowy i jego kulinarnego teamu przygotowują autorskie przepisy naszego Ambasadora.


INFORMACJE DLA NAUCZYCIELA

Warsztaty kulinarne prowadzone przez znanych Szefów Kuchni to doskonały sposób na przekazanie uczniom cennej wiedzy w atrakcyjny, praktyczny sposób. 

Po stronie szkoły znajduje się jedynie zapewnienie miejsca, gdzie zostaną przeprowadzone warsztaty oraz stanowisk roboczych, przy których uczniowie będą doskonalić swoje kulinarne umiejętności. Zapewniamy materiały dydaktyczne oraz zapas przypraw Prymat GastroLine! Każdy z uczestników otrzyma również fartuch i imienny certyfikat potwierdzający udział w warsztatach.

Jeśli chcesz zgłosić swoją klasę do udziału w warsztatach, zapoznaj się z ich regulaminem i prześlij do nas uzupełniony formularz zgłoszeniowy.

Regulamin warsztatów „Przygotowanie do kariery” Prymat GastroLine

Formularz zgłoszeniowy



INFORMACJE DLA UCZNIÓW

Podczas warsztatów „Przygotowanie do kariery” Prymat GastroLine będziecie mogli spotkać się z uznanymi Szefami Kuchni, poznać stosowane przez nich metody kulinarne i nauczyć się wykorzystywania przypraw.

Dla wszystkich uczestników warsztatów przygotowaliśmy imienne certyfikaty potwierdzające uczestnictwo.


PROGRAM WARSZTATÓW

1. Wprowadzenie w tematykę warsztatów

2. Przygotowanie stanowisk pracy

3. Wspólne gotowanie z Robertem Sową

4. Wręczenie imiennych certyfikatów uczestnictwa w warsztatach


Czas trwania: 4 godziny

Limit uczestników: około 30 osób

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z WARSZTATÓW 2017/2018:

Wszystkie potrawy przygotowywane podczas warsztatów powstają w oparciu o autorskie receptury Roberta Sowy. W trakcie ostatniej edycji uczniowie mogli przygotować oryginalne przystawki, aromatyczną pierś z kaczki i oryginalny deser. Zachęcamy do zapoznania się z przepisami z tegorocznej edycji programu:

Hummus z czarnuszką

Kardamonowy torcik bezowy

Nadziewane suszone pomidory z papryką wędzoną

Pierś z kaczki ze śliwkami i imbirem

Pumpernikiel z aromatycznym serkiem z kurkumą

Roladki z szynki parmeńskiej z suszonymi pomidorami i tymiankiem

Tapenade z czarnym sezamem

To Top