Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Warsztaty Przygotowanie do kariery
![]() |
Trwa kolejna edycja warsztatów „Przygotowanie do kariery”, których organizatorem jest marka Prymat GastroLine. Naszym celem jest przekazywanie przyszłym szefom kuchni wiedzy na temat gotowania i inspirowania ich do poszukiwania własnych smaków. Podczas warsztatów uczniowie poznają techniki stosowane przez najlepszych Szefów Kuchni w Polsce, nauczą się umiejętnie wykorzystywać przyprawy i podkreślać nimi smak potraw. |
Podczas warsztatów uczniowie: To wszystko i jeszcze więcej czeka na uczniów szkół gastronomicznych, którzy biorą udział w naszych warsztatach. PROWADZĄCY WARSZTATY Jest właścicielem N31 oraz Z57 restaurant&bar. Wydał autorskie książki kulinarne: „Esencja Smaku”, „Romans Kulinarny”, „W Poszukiwaniu smaku doskonałego”, „Życie kocha jeść” oraz "Krok po kroku z Robertem Sową". |
![]() |
FORMUŁA WARSZTATÓW
Program warsztatów jest przygotowany tak, aby uczniowie mogli zdobyć cenną wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim mogli w praktyce zastosować poznane metody i triki kulinarne. Uczestnicy dzieleni są na kilkuosobowe zespoły, które pod okiem Roberta Sowy i jego kulinarnego teamu przygotowują autorskie przepisy naszego Ambasadora.
INFORMACJE DLA NAUCZYCIELA
Warsztaty kulinarne prowadzone przez znanych Szefów Kuchni to doskonały sposób na przekazanie uczniom cennej wiedzy w atrakcyjny, praktyczny sposób.
Po stronie szkoły znajduje się jedynie zapewnienie miejsca, gdzie zostaną przeprowadzone warsztaty oraz stanowisk roboczych, przy których uczniowie doskonalą swoje kulinarne umiejętności. Zapewniamy materiały dydaktyczne oraz zapas przypraw Prymat GastroLine! Każdy z uczestników otrzymuje również również fartuch i imienny certyfikat potwierdzający udział w warsztatach.
Jeśli chcesz zgłosić swoją klasę do udziału w warsztatach, zapoznaj się z ich regulaminem i prześlij do nas uzupełniony formularz zgłoszeniowy.
Regulamin warsztatów „Przygotowanie do kariery” Prymat GastroLine
TERMINY WARSZTATÓW W EDYCJI 2018/2019
1/ 17.10 – Myślenice
2/ 18.10 – Rybnik
3/ 20.11 – Opole
4/ 22.11 – Łuków
5/ 27.11 – Pustków koło Dębicy
6/ 29.11 – Biecz
7/ 3.12 – Chorzów
8/ 5.12 – Powiercie
9/ 12.12 – Sejny
10/ 13.12 – Radom
11/ 17.12 – Pniewy
12/ 18.12 - Gdańsk
INFORMACJE DLA UCZNIÓW
Podczas warsztatów „Przygotowanie do kariery” Prymat GastroLine będziecie mogli spotkać się z uznanymi Szefami Kuchni, poznać stosowane przez nich metody kulinarne i nauczyć się wykorzystywania przypraw.
Dla wszystkich uczestników warsztatów przygotowaliśmy imienne certyfikaty potwierdzające uczestnictwo.
PROGRAM WARSZTATÓW
1. Wprowadzenie w tematykę warsztatów
2. Przygotowanie stanowisk pracy
3. Wspólne gotowanie z Robertem Sową
4. Wręczenie imiennych certyfikatów uczestnictwa w warsztatach
Czas trwania: 4 godziny
Limit uczestników: około 30 osób
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z WARSZTATÓW 2018/2019:
Wszystkie potrawy przygotowywane podczas warsztatów powstają w oparciu o autorskie receptury Roberta Sowy. W trakcie ostatniej edycji uczniowie mogli przygotować oryginalne przystawki, aromatyczną pierś z kaczki i oryginalny deser. Zachęcamy do zapoznania się z przepisami z tegorocznej edycji programu:
1. Aromatyczna pierś z kaczki z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami.
2. Zupa hiszpańska z kiełbasą chorizo, oliwkami i świeżo siekaną kolendrą.