herbata rozgrzewająca z jabłkiem
Przepisy

Przepis na świąteczną herbatę - Zimowe prażone jabłko

Herbata Prażone zimowe jabłko to połączenie korzennych nut cynamonu i goździków wzmocnione szczyptą Przyprawy do piernika Prymat GastroLine, z cytrusową warstwą pomarańczy i limonki, słodyczą miodu, lekką kwasowością prażonych jabłek SMAK oraz świeżym imbirem, który wspaniale rozgrzewa. Ta propozycja w menu Twojej restauracji ma szansę stać się rozgrzewającym hitem tego sezonu.

prażone jabłko w słoiku

Prażone jabłko Smak GastroLine

 

Ten wypełniony soczystymi, słodkimi jabłkami słoik to dodatek nie tylko do wypieków, ale i zimowych herbat! Jabłko prażone Smak GastroLine doda słodkości, jabłkowego smaku i ciekawej struktury w napojach.

Świąteczna herbata „Zimowe prażone jabłko”

świąteczna herbata z jabłkiem

Lista składników

Czarna herbata ekspresowe
1 torebka
Miód wielokwiatowy
1 łyżeczka
Goździki Prymat GastroLine
3 sztuki
Prażone Jabłko SMAK GastroLine
3 łyżeczki
Przyprawa do piernika Prymat GastroLine
szczypta
Cynamon mielony Prymat GastroLine
szczypta
Pomarańcz
1 plaster
Imbir świeży
2 plasterki
Sposób przygotowania
3 min
1
1

Zaparz herbatę: Umieść torebkę czarnej herbaty w kubku, zalej wrzątkiem i pozostaw do zaparzenia przez 2-3 minuty a następnie usuń torebkę.

2

Do zaparzonej herbaty dodaj goździki, przyprawę i cynamon. To połączenie przypraw nada herbacie korzennego, delikatnie ostrego posmaku z wyczuwalną nutą ciasta korzennego. Dodaj plaster pomarańczy i plasterki imbiru, które zaostrzą cytrusowe nuty.

3

Dodaj 3 łyżeczki prażonego jabłka SMAK GastroLine do herbaty i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj łyżeczkę miodu i ponownie wymieszaj, aby miód się rozpuścił. Całość możesz przyozdobić laskami cynamonu i plasterkami świeżego jabłka

Food cost: 4,70 zł

świąteczna herbata z jabłkiem
Prostsza wersja przepisu
  • Jabłkowa herbata ekspresowa – 1 torebka (można również dodać 2-3 plastry suszonych jabłek lub 4 łyżki soku jabłkowego tłoczonego)
  • Miód – 1 łyżeczka
  • Goździki Prymat GastroLine – 3 goździki
  • Pomarańcz – 1 plaster
  • Imbir – 2 plasterki
Zarządzaj plikami cookies