Przepis na świąteczną herbatę - Zimowe prażone jabłko
Herbata Prażone zimowe jabłko to połączenie korzennych nut cynamonu i goździków wzmocnione szczyptą Przyprawy do piernika Prymat GastroLine, z cytrusową warstwą pomarańczy i limonki, słodyczą miodu, lekką kwasowością prażonych jabłek SMAK oraz świeżym imbirem, który wspaniale rozgrzewa. Ta propozycja w menu Twojej restauracji ma szansę stać się rozgrzewającym hitem tego sezonu.
Prażone jabłko Smak GastroLine
Ten wypełniony soczystymi, słodkimi jabłkami słoik to dodatek nie tylko do wypieków, ale i zimowych herbat! Jabłko prażone Smak GastroLine doda słodkości, jabłkowego smaku i ciekawej struktury w napojach.
Świąteczna herbata „Zimowe prażone jabłko”
Lista składników
Zaparz herbatę: Umieść torebkę czarnej herbaty w kubku, zalej wrzątkiem i pozostaw do zaparzenia przez 2-3 minuty a następnie usuń torebkę.
Do zaparzonej herbaty dodaj goździki, przyprawę i cynamon. To połączenie przypraw nada herbacie korzennego, delikatnie ostrego posmaku z wyczuwalną nutą ciasta korzennego. Dodaj plaster pomarańczy i plasterki imbiru, które zaostrzą cytrusowe nuty.
Dodaj 3 łyżeczki prażonego jabłka SMAK GastroLine do herbaty i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj łyżeczkę miodu i ponownie wymieszaj, aby miód się rozpuścił. Całość możesz przyozdobić laskami cynamonu i plasterkami świeżego jabłka
Food cost: 4,70 zł
- Jabłkowa herbata ekspresowa – 1 torebka (można również dodać 2-3 plastry suszonych jabłek lub 4 łyżki soku jabłkowego tłoczonego)
- Miód – 1 łyżeczka
- Goździki Prymat GastroLine – 3 goździki
- Pomarańcz – 1 plaster
- Imbir – 2 plasterki