Blog profesjonalistów
Kategorie artykułów
Musztarda stołowa Prymat GastroLine – baza do sosów i dressingów
Czytaj więcej
Przepis na karczek w sos musztardowym Prymat GastroLine.jpg
Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem
Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine
Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów
Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine
Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food
Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois
Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej
Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku
Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej
Czytaj więcej
Garam Masala
Sos Sweet Chilli Prymat Gastroline, czyli niepowtarzalny smak Twoich potraw
Czytaj więcej
Sos sweet chilli Prymat
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - słodkości
Czytaj więcej
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - zupa i dania główne  
Czytaj więcej
uczniowie na szkolnej stołówce
Obiad z warzywami? Zrób to sprytnie!
Czytaj więcej
Kurczak w szkolnym jadłospisie
Czytaj więcej
Pałki z kurczaka
Kwiaty oregano suszone i czerwony pieprz Prymat GastroLine -oryginalne dodatki do deserów
Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano
Sól - co warto wiedzieć o tej przyprawie?
Czytaj więcej
Solenie potraw
Szafran – jakiego koloru i smaku nadaje potrawom?
Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano
Pieprz cayenne Prymat GastroLine – wszystko, co musisz wiedzieć o pikantnym chili
Czytaj więcej
przyprawa chili pieprz cayenne
Kiedy i jak przyprawiać dania sous vide? Które zioła sprawdzą się najlepiej?
Czytaj więcej
danie sous vide comber z sarny
Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla
Czytaj więcej
przyprawianie drobiu z Kucharek GastroLine
Gotując dla uczniów - czyli jak układać jadłospis szkolny
Czytaj więcej
Chłopiec na szkolnej stołówce
Brazylijskie churrasco po polsku
Czytaj więcej
danie brazylijskie churrasco
Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Czytaj więcej
gotowe danie Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Tonkatsu po polsku z Prymat GastroLine
Czytaj więcej
Tonkatsu, japoński kotlet wieprzowy w chrupiącej panierce panko
Sałatka z Gravlax z sosem sałatkowym Prymat GastroLine
Czytaj więcej
sałatka z Gravlax z dressingiem koperkowym
Oregano – tradycyjny dodatek w europejskiej kuchni
Czytaj więcej
Quesadilla z oregano
Pachnące ziołami wiosenne menu
Czytaj więcej
Sałatka Cezar z kurczakiem
Comfort food po japońsku
Czytaj więcej
Panko panierka typu japońskiego - comfort food
Bazylia Prymat — magia smaku i aromatu
Czytaj więcej
Sałatka włoska z bazylią Prymat
Jak wykorzystać w kuchni czosnek niedźwiedzi Prymat GastroLine?
Czytaj więcej
zupa przyprawiona czosnkiem niedźwiedzim
Włoskie smaki na talerzu
Czytaj więcej
potrawa kuchni włoskiej spaghetti
Przyprawy na rozgrzewkę
Czytaj więcej
przyprawy na rozgrzewkę
Wywiad z Robertem Sową - Jak odnieść sukces w gastronomii?
Czytaj więcej
Robert Sowa, szef kuchni, restaurator, smakosz
Nasi autorzy
Łukasz Cichy
Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.
Mariusz Tkaczyk
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu konkursów kulinarnych oraz członek jury. Jego specjalizacją są grill i BBQ. Jest członkiem reprezentacji Polski BBQ, a na swoim koncie tytuł mistrza świata.
Angelika Borysiak
Ekspertka Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, prelegent, szkoleniowiec, specjalistka komunikacji w social media.
Anna Słomkowska
dietetyk z wykształceniem, doświadczeniem i pasją. Edukatorka zdrowia i promotorka zdrowego odżywiania w szkołach.
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
Giancarlo Russo
Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.
Andrzej Gołąbek
Szef Kuchni — Republika Róż Poznań
Ernest Jagodziński
Szef kuchni restauracji Autentyk — Kuchnia i Ludzie w Poznaniu.
Patryk Kotarba
Szef kuchni, Zamek Królewski Niepołomice. Trzykrotny zdobywca „żółtej czapki” Przewodnika Gault&Millau, doceniony za wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i autorskie kompozycje.
Łukasz Wasiuta
Redaktor naczelny magazynu Akademia Kulinarna, współorganizator wydarzenia kulinarnego Chef’s Only.