Blog profesjonalistów
Nasi autorzy
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
Giancarlo Russo
Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.
Andrzej Gołąbek
Szef Kuchni — Republika Róż Poznań
Ernest Jagodziński
Szef kuchni restauracji Autentyk — Kuchnia i Ludzie w Poznaniu.
Patryk Kotarba
Szef kuchni, Zamek Królewski Niepołomice. Trzykrotny zdobywca „żółtej czapki” Przewodnika Gault&Millau, doceniony za wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i autorskie kompozycje.
Łukasz Wasiuta
Redaktor naczelny magazynu Akademia Kulinarna, współorganizator wydarzenia kulinarnego Chef’s Only.
Dawid Macheta
Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął od szkoły Gastronomicznej w Krakowie, doświadczenie zdobywał w restauracjach: "SZARA", Zazie Bistro, "Aruana". Jego największym sukcesem zawodowym było stworzenie jednej z najbardziej popularnych i rozpoznawalnych restauracji z kuchnią Włoską w Krakowie – Restauracji NOLIO.