Blog profesjonalistów
Kategorie artykułów
Sekrety włoskiej pizzy od Giancarlo Russo
Czytaj więcej
Pizza
Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline - gwiazda każdego grillowania
Czytaj więcej
Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline
Przyprawa do ryb Kucharek GastroLine - oszczędność czasu i zawsze doskonały smak
Czytaj więcej
Przepis na polędwicę z łososia grillowaną w plastrach boczku i cukinii z dodatkiem wiosennego dipu na bazie jogurtu greckiego
Rozgrzewające menu na zimę - czego nie może w nim zabraknąć
Czytaj więcej
Rozgrzewające menu na zimę
Owocowe desery i rozgrzewające napoje w jesiennym menu
Czytaj więcej
Zapiekane gruszki z żurawiną i orzechowo-migdałową kruszonką
Jesienne menu w restauracji - tradycyjna zupa grzybowa
Czytaj więcej
Zupa borowikowa
Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka
Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych
MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków
Czytaj więcej
Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Musztarda stołowa Prymat GastroLine – baza do sosów i dressingów
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem
Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine
Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów
Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine
Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food
Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois
Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej
Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku
Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej
Czytaj więcej
Garam Masala
Sos Sweet Chilli Prymat Gastroline, czyli niepowtarzalny smak Twoich potraw
Czytaj więcej
Sos sweet chilli Prymat
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - słodkości
Czytaj więcej
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - zupa i dania główne  
Czytaj więcej
uczniowie na szkolnej stołówce
Obiad z warzywami? Zrób to sprytnie!
Czytaj więcej
Kurczak w szkolnym jadłospisie
Czytaj więcej
Pałki z kurczaka
Kwiaty oregano suszone i czerwony pieprz Prymat GastroLine -oryginalne dodatki do deserów
Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano
Sól - co warto wiedzieć o tej przyprawie?
Czytaj więcej
Solenie potraw
Szafran – jakiego koloru i smaku nadaje potrawom?
Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano
Pieprz cayenne Prymat GastroLine – wszystko, co musisz wiedzieć o pikantnym chili
Czytaj więcej
przyprawa chili pieprz cayenne
Kiedy i jak przyprawiać dania sous vide? Które zioła sprawdzą się najlepiej?
Czytaj więcej
danie sous vide comber z sarny
Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla
Czytaj więcej
przyprawianie drobiu z Kucharek GastroLine
Gotując dla uczniów - czyli jak układać jadłospis szkolny
Czytaj więcej
Chłopiec na szkolnej stołówce
Brazylijskie churrasco po polsku
Czytaj więcej
danie brazylijskie churrasco
Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Czytaj więcej
gotowe danie Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Tonkatsu po polsku z Prymat GastroLine
Czytaj więcej
Tonkatsu, japoński kotlet wieprzowy w chrupiącej panierce panko
Sałatka z Gravlax z sosem sałatkowym Prymat GastroLine
Czytaj więcej
sałatka z Gravlax z dressingiem koperkowym
Oregano – tradycyjny dodatek w europejskiej kuchni
Czytaj więcej
Quesadilla z oregano
Pachnące ziołami wiosenne menu
Czytaj więcej
Sałatka Cezar z kurczakiem
Comfort food po japońsku
Czytaj więcej
Panko panierka typu japońskiego - comfort food
Bazylia Prymat — magia smaku i aromatu
Czytaj więcej
Sałatka włoska z bazylią Prymat
Jak wykorzystać w kuchni czosnek niedźwiedzi Prymat GastroLine?
Czytaj więcej
zupa przyprawiona czosnkiem niedźwiedzim
Włoskie smaki na talerzu
Czytaj więcej
potrawa kuchni włoskiej spaghetti
Przyprawy na rozgrzewkę
Czytaj więcej
przyprawy na rozgrzewkę
Wywiad z Robertem Sową - Jak odnieść sukces w gastronomii?
Czytaj więcej
Robert Sowa, szef kuchni, restaurator, smakosz
Nasi autorzy
Tomasz Czajkowski (Magiczny Składnik)
Tomek Czajkowski, autor bloga Magiczny Składnik, założonego z miłości do gotowania i odkrywania niesamowitych produktów. W swoim gotowaniu poszukuje “Magicznych Składników”, a także stara się wydobyć prawdziwą naturę i czysty smak wybranego składnika. Wielki fan kuchni polskich regionów. Lubi łączyć kulinarne tradycje i techniki różnych kuchni świata z polskimi produktami i smakami. Zawodowo odnajduje się w roli twórcy przepisów i kulinarnych konceptów, fotografa, filmowca i prowadzącego warsztaty.
Daniel Żądło
Daniel Żądło - szef kuchni LavKebab oraz cateringu dietetycznego LavFit. Członek wspólnoty Euro-Toques Polska, której celem jest promocja najlepszej jakości produktów, promocja zdrowych nawyków żywieniowych oraz wymiana doświadczeń między kucharzami z całej Europy.
Maciej Żukiewicz
Maciej Żukiewicz, szef kuchni restauracji "Gościniec" z miejscowości Czuszów koło Proszowic. Doświadczony kucharz, który od lat obsługuje duże wydarzenia i bankiety, nawet takie gdzie bierze udział kilkaset osób.
Łukasz Cichy
Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.
Mariusz Tkaczyk
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu konkursów kulinarnych oraz członek jury. Jego specjalizacją są grill i BBQ. Jest członkiem reprezentacji Polski BBQ, a na swoim koncie ma tytuł mistrza świata.
Angelika Borysiak
Ekspertka Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, prelegent, szkoleniowiec, specjalistka komunikacji w social media.
Anna Słomkowska
dietetyk z wykształceniem, doświadczeniem i pasją. Edukatorka zdrowia i promotorka zdrowego odżywiania w szkołach.
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
Giancarlo Russo
Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.
Andrzej Gołąbek
Szef Kuchni — Republika Róż Poznań