Blog profesjonalistów
Kategorie artykułów
Jak przyrządzać burgery w restauracji? – radzi Szef kuchni Patryk Kotarba
Czytaj więcej
Jak wykorzystać potencjał przyprawy chińskiej w kuchni – radzi Szef Kuchni Robert Sowa
Czytaj więcej
Nowoczesne dania z przyprawą do mięsa mielonego – radzi Szef Kuchni Robert Sowa
Czytaj więcej
Najlepsze mieszanki przypraw do wołowiny według Szefa Kuchni Roberta Sowy
Czytaj więcej
Medaliony z polędwicy wołowej wg przepisu Roberta Sowy
Świeży czy mielony? Imbir według Szefa Kuchni Roberta Sowy
Czytaj więcej
Marynowane pałki z kurczaka zagrodowego po indyjsku
Czas na szparagi! Wiosenne menu według Szefa Kuchni Tomasza Tracza
Czytaj więcej
Szparagi
Jak przygotować makaron po włosku? Porady dla polskich restauracji od Giancarlo Russo
Czytaj więcej
TAGLIATELLE ALLA GENOVESE (Makaron tagliatelle z sosem Genovese)
Docieramy do sedna streetfoodu razem z sosem amerykańskim
Czytaj więcej
Hot Dog Sos Amerykański Prymat GastroLine
Sekrety włoskiej pizzy od Giancarlo Russo
Czytaj więcej
Pizza
Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline - gwiazda każdego grillowania
Czytaj więcej
Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline
Przyprawa do ryb Kucharek GastroLine - oszczędność czasu i zawsze doskonały smak
Czytaj więcej
Przepis na polędwicę z łososia grillowaną w plastrach boczku i cukinii z dodatkiem wiosennego dipu na bazie jogurtu greckiego
Rozgrzewające menu na zimę - czego nie może w nim zabraknąć
Czytaj więcej
Rozgrzewające menu na zimę
Owocowe desery i rozgrzewające napoje w jesiennym menu
Czytaj więcej
Zapiekane gruszki z żurawiną i orzechowo-migdałową kruszonką
Jesienne menu w restauracji - tradycyjna zupa grzybowa
Czytaj więcej
Zupa borowikowa
Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka
Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych
MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków
Czytaj więcej
Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Musztarda stołowa Prymat GastroLine – baza do sosów i dressingów
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem
Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine
Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów
Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine
Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food
Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois
Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej
Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku
Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej
Czytaj więcej
Garam Masala
Sos Sweet Chilli Prymat Gastroline, czyli niepowtarzalny smak Twoich potraw
Czytaj więcej
Sos sweet chilli Prymat
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - słodkości
Czytaj więcej
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - zupa i dania główne  
Czytaj więcej
uczniowie na szkolnej stołówce
Obiad z warzywami? Zrób to sprytnie!
Czytaj więcej
Kurczak w szkolnym jadłospisie
Czytaj więcej
Pałki z kurczaka
Kwiaty oregano suszone i czerwony pieprz Prymat GastroLine -oryginalne dodatki do deserów
Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano
Sól - co warto wiedzieć o tej przyprawie?
Czytaj więcej
Solenie potraw
Szafran – jakiego koloru i smaku nadaje potrawom?
Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano
Pieprz cayenne Prymat GastroLine – wszystko, co musisz wiedzieć o pikantnym chili
Czytaj więcej
przyprawa chili pieprz cayenne
Kiedy i jak przyprawiać dania sous vide? Które zioła sprawdzą się najlepiej?
Czytaj więcej
danie sous vide comber z sarny
Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla
Czytaj więcej
przyprawianie drobiu z Kucharek GastroLine
Gotując dla uczniów - czyli jak układać jadłospis szkolny
Czytaj więcej
Chłopiec na szkolnej stołówce
Brazylijskie churrasco po polsku
Czytaj więcej
danie brazylijskie churrasco
Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Czytaj więcej
gotowe danie Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Tonkatsu po polsku z Prymat GastroLine
Czytaj więcej
Tonkatsu, japoński kotlet wieprzowy w chrupiącej panierce panko
Sałatka z Gravlax z sosem sałatkowym Prymat GastroLine
Czytaj więcej
sałatka z Gravlax z dressingiem koperkowym
Oregano – tradycyjny dodatek w europejskiej kuchni
Czytaj więcej
Quesadilla z oregano
Pachnące ziołami wiosenne menu
Czytaj więcej
Sałatka Cezar z kurczakiem
Comfort food po japońsku
Czytaj więcej
Panko panierka typu japońskiego - comfort food
Bazylia Prymat — magia smaku i aromatu
Czytaj więcej
Sałatka włoska z bazylią Prymat
Jak wykorzystać w kuchni czosnek niedźwiedzi Prymat GastroLine?
Czytaj więcej
zupa przyprawiona czosnkiem niedźwiedzim
Włoskie smaki na talerzu
Czytaj więcej
potrawa kuchni włoskiej spaghetti
Przyprawy na rozgrzewkę
Czytaj więcej
przyprawy na rozgrzewkę
Wywiad z Robertem Sową - Jak odnieść sukces w gastronomii?
Czytaj więcej
Robert Sowa, szef kuchni, restaurator, smakosz
Nasi autorzy
Tomasz Tracz
Executive Chef Zamek Przegorzały, Forest Hotel, Willa Baszta. Doświadczony szef kuchni, który pracował w renomowanych restauracjach w Berlinie, Dubaju, Paryżu, Londynie i Krakowie. Pełnił obowiązki sous chefa w Campagne Restaurant w Kilkenny, w okresie gdy lokal wywalczył gwiazdkę Michelin. Do niedawna ekspert kulinarny w Akademii Kulinarnej Makro, a także Szef Kuchni krakowskiej restauracji Folga.
Tomasz Czajkowski
Tomasz Czajkowski, autor bloga Magiczny Składnik, założonego z miłości do gotowania i odkrywania niesamowitych produktów. W swoim gotowaniu poszukuje “Magicznych Składników”, a także stara się wydobyć prawdziwą naturę i czysty smak wybranego składnika. Zawodowo odnajduje się w roli twórcy przepisów i kulinarnych konceptów, fotografa, filmowca i prowadzącego warsztaty.
Daniel Żądło
Daniel Żądło - szef kuchni LavKebab oraz cateringu dietetycznego LavFit. Członek wspólnoty Euro-Toques Polska, której celem jest promocja najlepszej jakości produktów, promocja zdrowych nawyków żywieniowych oraz wymiana doświadczeń między kucharzami z całej Europy.
Maciej Żukiewicz
Maciej Żukiewicz, szef kuchni restauracji "Gościniec" z miejscowości Czuszów koło Proszowic. Doświadczony kucharz, który od lat obsługuje duże wydarzenia i bankiety, nawet takie gdzie bierze udział kilkaset osób.
Łukasz Cichy
Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.
Mariusz Tkaczyk
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu konkursów kulinarnych oraz członek jury. Jego specjalizacją są grill i BBQ. Jest członkiem reprezentacji Polski BBQ, a na swoim koncie ma tytuł mistrza świata.
Angelika Borysiak
Ekspertka Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, prelegent, szkoleniowiec, specjalistka komunikacji w social media.
Anna Słomkowska
dietetyk z wykształceniem, doświadczeniem i pasją. Edukatorka zdrowia i promotorka zdrowego odżywiania w szkołach.
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
Giancarlo Russo
Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.