sałatka z krewetkami, mango, avokado z sosem tysiąca wysp

Przepisy

Kategorie artykułów

Przepis na rozgrzewającą herbatę - Malinowy twist z chili

Czytaj więcej
zimowa herbata malinowa z chili

Przepis na zimową herbatę różaną z czerwonym pieprzem

Czytaj więcej
herbata na zimowe wieczory z różą

Przepis na zimowy earl grey z żurawiną

Czytaj więcej
herbata zimowa z żurawiną

Przepis na świąteczną herbatę - Zimowe prażone jabłko

Czytaj więcej
świąteczna herbata z jabłkiem

Jakie dodatki do pizzy? Wybory szefa kuchni

Czytaj więcej
pizza volare

Jaki sos do pizzy? Sprawdzony przepis

Czytaj więcej
sos pomidorowy na pizzy

Ciasto na pizzę – jaka mąka i jak zrobić idealne ciasto?

Czytaj więcej
pizza ciasto

Sos słodka cebulka - podkręcamy łagodne podniebienia

Czytaj więcej
kanapka z kurczakiem

Sos do burgera - esencja smaku każdego burgera

Czytaj więcej
cheeseburger low carb

Amerykański fast food w najlepszym wydaniu

Czytaj więcej
panierka amerykańska kurczak

Sernik w nowej odsłonie – z kaszą gryczaną i kminkiem

Czytaj więcej
sernik z kaszy

Dania wegańskie - obowiązkowa pozycja w menu Twojej restauracji

Czytaj więcej
przepisy z czarną solą

Panko - japońska chrupiąca panierka do zadań specjalnych

Czytaj więcej
potrawa z panko

Carpaccio z gotowanej ośmiornicy – idealne danie na imprezę

Czytaj więcej
ośmiornica na talerzu

Zimowe smaki – konfitura z suszonych owoców i wyborna pierś z kaczki

Czytaj więcej
pierś z kaczki przepis

Ser kozi z gruszką, laską cynamonu i czarnuszką

Czytaj więcej
Kozi ser z gruszką i czarnuszką

Jesień na talerzu – oryginalne dania z sezonowych produktów

Czytaj więcej
Schab z dzika w czosnku niedźwiedzim z konfiturą borowikowo-tymiankową i ziemniakiem z ogniska

Tatar z troci z pieprzem cytrynowym

Czytaj więcej
Tatar z troci z pieprzem cytrynowym Prymat GastroLine

Kimchi – koreański specjał nie tylko dla miłośników ostrości

Czytaj więcej
Kimchi

Gravlax z wędzonym pieprzem cytrynowym

Czytaj więcej
Gravlax i pieprz cytrynowy Prymat GastroLine

Docieramy do sedna streetfoodu z Sosem amerykańskim - część 2

Czytaj więcej
Kubełek z kąskami chrupiącego dorsza i Sos Amerykański

Kulinarna wycieczka po soczystych smakach Bliskiego Wschodu

Czytaj więcej
Adana Kebab z Arabskim Sosem Prymat GastroLine

Jak przyrządzać burgery w restauracji? – radzi Szef kuchni Patryk Kotarba

Czytaj więcej

Jak wykorzystać potencjał przyprawy chińskiej w kuchni – radzi Szef Kuchni Robert Sowa

Czytaj więcej

Najlepsze mieszanki przypraw do wołowiny według Szefa Kuchni Roberta Sowy

Czytaj więcej
Medaliony z polędwicy wołowej wg przepisu Roberta Sowy

Świeży czy mielony? Imbir według Szefa Kuchni Roberta Sowy

Czytaj więcej
Marynowane pałki z kurczaka zagrodowego po indyjsku

Docieramy do sedna streetfoodu z sosem amerykańskim - część 1

Czytaj więcej
Hot Dog Sos Amerykański Prymat GastroLine

Rozgrzewające menu na zimę - czego nie może w nim zabraknąć

Czytaj więcej
Rozgrzewające menu na zimę

Owocowe desery i rozgrzewające napoje w jesiennym menu

Czytaj więcej
Zapiekane gruszki z żurawiną i orzechowo-migdałową kruszonką

Jesienne menu w restauracji - tradycyjna zupa grzybowa

Czytaj więcej
Zupa borowikowa

Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka

Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych

MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków

Czytaj więcej

Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw

Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem

Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem

Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine

Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów

Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine

Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food

Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois

Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej

Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku

Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej

Czytaj więcej
Garam Masala

Sos Sweet Chilli Prymat Gastroline, czyli niepowtarzalny smak Twoich potraw

Czytaj więcej
Sos sweet chilli Prymat

Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla

Czytaj więcej
Przyprawa do drobiu Kucharek GastroLine

Brazylijskie churrasco po polsku

Czytaj więcej
danie brazylijskie churrasco

Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide

Czytaj więcej
gotowe danie Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide

Tonkatsu po polsku z Prymat GastroLine

Czytaj więcej
Tonkatsu, japoński kotlet wieprzowy w chrupiącej panierce panko

Sałatka z Gravlax z sosem sałatkowym Prymat GastroLine

Czytaj więcej
sałatka z Gravlax z dressingiem koperkowym

Nasi autorzy

Radosław Stawiarski

Maja Wirowska

Krzysztof Makowski

Grzegorz Szczygieł

Dominika Targosz

Robert Sowa

Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.

Giancarlo Russo

Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.

Rafał Przybylok

Rafał Przybylok - popularyzator kultury herbacianej i zwyczaju świadomego picia herbaty, pasjonat herbaty i yerba mate. Autor książek „Czajnikowy.pl - dobra herbata” i „Yerba mate w tydzień”. Publikuje teksty i prowadzi tematyczny program w portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, promuje herbatę w telewizyjnych programach śniadaniowych, głosi prelekcje, prowadzi warsztaty i szkolenia tematyczne.

Michał Markowicz

Michał Markowicz – Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu ***** Odyssey Wellnes&Spa nagradzanej czapką żółtego przewodnika Gault&Millau, a także Restauracji Da Vinci w XVII wiecznym dworku Starostów Chęcińskich. Członek elitarnej grupy Szefów Kuchni Polskiej Academy Bocuse d’Or. Posiada własny program kulinarny pt. ,,Michał, co dziś na obiad…” transmitowany w TVP3 Kielce. Organizator konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych.

Jakub "Komar" Antoniszak

Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.