sałatka z krewetkami, mango, avokado z sosem tysiąca wysp

W świecie kulinarnym

Kategorie artykułów

Święta w restauracjach naszych ulubionych Szefów Kuchni

Czytaj więcej
święta w restauracji mini

Ser kozi z gruszką, laską cynamonu i czarnuszką

Czytaj więcej
Kozi ser z gruszką i czarnuszką

Jesień na talerzu – oryginalne dania z sezonowych produktów

Czytaj więcej
Schab z dzika w czosnku niedźwiedzim z konfiturą borowikowo-tymiankową i ziemniakiem z ogniska

Tatar z troci z pieprzem cytrynowym

Czytaj więcej
Tatar z troci z pieprzem cytrynowym Prymat GastroLine

Kimchi – koreański specjał nie tylko dla miłośników ostrości

Czytaj więcej
Kimchi

Nowy e-book „Szybkie i smaczne dania dla gastronomii i cateringu”

Czytaj więcej

Docieramy do sedna streetfoodu z Sosem amerykańskim - część 2

Czytaj więcej
Kubełek z kąskami chrupiącego dorsza i Sos Amerykański

Kulinarna wycieczka po soczystych smakach Bliskiego Wschodu

Czytaj więcej
Adana Kebab z Arabskim Sosem Prymat GastroLine

Jak przygotować makaron po włosku? Porady dla polskich restauracji od Giancarlo Russo

Czytaj więcej
TAGLIATELLE ALLA GENOVESE (Makaron tagliatelle z sosem Genovese)

Docieramy do sedna streetfoodu z sosem amerykańskim - część 1

Czytaj więcej
Hot Dog Sos Amerykański Prymat GastroLine

Sekrety włoskiej pizzy od Giancarlo Russo

Czytaj więcej
Pizza

Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline - gwiazda każdego grillowania

Czytaj więcej
Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline

Przyprawa do ryb Kucharek GastroLine - oszczędność czasu i zawsze doskonały smak

Czytaj więcej
Przepis na polędwicę z łososia grillowaną w plastrach boczku i cukinii z dodatkiem wiosennego dipu na bazie jogurtu greckiego

Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka

Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych

MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków

Czytaj więcej

Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw

Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem

Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem

Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine

Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów

Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine

Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food

Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois

Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej

Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku

Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej

Czytaj więcej
Garam Masala

Obiad z warzywami? Zrób to sprytnie!

Czytaj więcej

Kurczak w szkolnym jadłospisie

Czytaj więcej
Pałki z kurczaka

Sól - co warto wiedzieć o tej przyprawie?

Czytaj więcej
Solenie potraw

Pieprz cayenne Prymat GastroLine – wszystko, co musisz wiedzieć o pikantnym chili

Czytaj więcej
przyprawa chili pieprz cayenne

Gotując dla uczniów - czyli jak układać jadłospis szkolny

Czytaj więcej
Chłopiec na szkolnej stołówce

Pachnące ziołami wiosenne menu

Czytaj więcej
Sałatka Cezar z kurczakiem

Comfort food po japońsku

Czytaj więcej
Panko panierka typu japońskiego - comfort food

Włoskie smaki na talerzu - przyprawy do kuchni włoskiej

Czytaj więcej
potrawa kuchni włoskiej spaghetti

Nasi autorzy

Robert Sowa

Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.

Giancarlo Russo

Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.

Rafał Przybylok

Rafał Przybylok - popularyzator kultury herbacianej i zwyczaju świadomego picia herbaty, pasjonat herbaty i yerba mate. Autor książek „Czajnikowy.pl - dobra herbata” i „Yerba mate w tydzień”. Publikuje teksty i prowadzi tematyczny program w portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, promuje herbatę w telewizyjnych programach śniadaniowych, głosi prelekcje, prowadzi warsztaty i szkolenia tematyczne.

Michał Markowicz

Michał Markowicz – Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu ***** Odyssey Wellnes&Spa nagradzanej czapką żółtego przewodnika Gault&Millau, a także Restauracji Da Vinci w XVII wiecznym dworku Starostów Chęcińskich. Członek elitarnej grupy Szefów Kuchni Polskiej Academy Bocuse d’Or. Posiada własny program kulinarny pt. ,,Michał, co dziś na obiad…” transmitowany w TVP3 Kielce. Organizator konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych.

Jakub "Komar" Antoniszak

Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.

Krzysztof Gawlik

Krzysztof Gawlik – znany i utytułowany Szef kuchni ekspert kulinarny w firmie RM Gastro. Juror i współprowadzący wielu prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce i poza jej granicami. Członek WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy oraz Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.

Tomasz Czajkowski

Tomasz Czajkowski, autor bloga Magiczny Składnik, założonego z miłości do gotowania i odkrywania niesamowitych produktów. W swoim gotowaniu poszukuje “Magicznych Składników”, a także stara się wydobyć prawdziwą naturę i czysty smak wybranego składnika. Zawodowo odnajduje się w roli twórcy przepisów i kulinarnych konceptów, fotografa, filmowca i prowadzącego warsztaty.

Daniel Żądło

Daniel Żądło - szef kuchni LavKebab oraz cateringu dietetycznego LavFit. Członek wspólnoty Euro-Toques Polska, której celem jest promocja najlepszej jakości produktów, promocja zdrowych nawyków żywieniowych oraz wymiana doświadczeń między kucharzami z całej Europy.

Maciej Żukiewicz

Maciej Żukiewicz, szef kuchni restauracji "Gościniec" z miejscowości Czuszów koło Proszowic. Doświadczony kucharz, który od lat obsługuje duże wydarzenia i bankiety, nawet takie gdzie bierze udział kilkaset osób.

Łukasz Cichy

Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.