sałatka z krewetkami, mango, avokado z sosem tysiąca wysp

W świecie kulinarnym

Kategorie artykułów

Koper włoski mielony – poznajmy się na nowo

Czytaj więcej
udon z tempurą

Kozieradka - szczypta egzotyki w codziennym gotowaniu

Czytaj więcej

Kuchnia roślinna – wyzwanie warte ryzyka

Czytaj więcej
socca

Rodzaje makaronu - najlepsze wybory do restauracji

Czytaj więcej
rodzaje makaronu

Święta w restauracjach naszych ulubionych Szefów Kuchni

Czytaj więcej
święta w restauracji mini

Ser kozi z gruszką, laską cynamonu i czarnuszką

Czytaj więcej
Kozi ser z gruszką i czarnuszką

Jesień na talerzu – oryginalne dania z sezonowych produktów

Czytaj więcej
Schab z dzika w czosnku niedźwiedzim z konfiturą borowikowo-tymiankową i ziemniakiem z ogniska

Tatar z troci z pieprzem cytrynowym

Czytaj więcej
Tatar z troci z pieprzem cytrynowym Prymat GastroLine

Kimchi – koreański specjał nie tylko dla miłośników ostrości

Czytaj więcej
Kimchi

Nowy e-book „Szybkie i smaczne dania dla gastronomii i cateringu”

Czytaj więcej

Docieramy do sedna streetfoodu z Sosem amerykańskim - część 2

Czytaj więcej
Kubełek z kąskami chrupiącego dorsza i Sos Amerykański

Kulinarna wycieczka po soczystych smakach Bliskiego Wschodu

Czytaj więcej
Adana Kebab z Arabskim Sosem Prymat GastroLine

Jak przygotować makaron po włosku? Porady dla polskich restauracji od Giancarlo Russo

Czytaj więcej
TAGLIATELLE ALLA GENOVESE (Makaron tagliatelle z sosem Genovese)

Docieramy do sedna streetfoodu z sosem amerykańskim - część 1

Czytaj więcej
Hot Dog Sos Amerykański Prymat GastroLine

Sekrety włoskiej pizzy od Giancarlo Russo

Czytaj więcej
Pizza

Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline - gwiazda każdego grillowania

Czytaj więcej
Przyprawa do grilla Kucharek Gastroline

Przyprawa do ryb Kucharek GastroLine - oszczędność czasu i zawsze doskonały smak

Czytaj więcej
Przepis na polędwicę z łososia grillowaną w plastrach boczku i cukinii z dodatkiem wiosennego dipu na bazie jogurtu greckiego

Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka

Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych

MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków

Czytaj więcej

Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw

Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem

Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem

Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine

Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów

Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine

Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food

Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois

Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej

Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku

Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej

Czytaj więcej
Garam Masala

Obiad z warzywami? Zrób to sprytnie!

Czytaj więcej

Sól - co warto wiedzieć o tej przyprawie?

Czytaj więcej
Solenie potraw

Pieprz cayenne Prymat GastroLine – wszystko, co musisz wiedzieć o pikantnym chili

Czytaj więcej
przyprawa chili pieprz cayenne

Pachnące ziołami wiosenne menu

Czytaj więcej
Sałatka Cezar z kurczakiem

Comfort food po japońsku

Czytaj więcej
Panko panierka typu japońskiego - comfort food

Włoskie smaki na talerzu - przyprawy do kuchni włoskiej

Czytaj więcej
potrawa kuchni włoskiej spaghetti

Nasi autorzy

Radosław Stawiarski

Maja Wirowska

Krzysztof Makowski

Grzegorz Szczygieł

Dominika Targosz

Robert Sowa

Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.

Giancarlo Russo

Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.

Rafał Przybylok

Rafał Przybylok - popularyzator kultury herbacianej i zwyczaju świadomego picia herbaty, pasjonat herbaty i yerba mate. Autor książek „Czajnikowy.pl - dobra herbata” i „Yerba mate w tydzień”. Publikuje teksty i prowadzi tematyczny program w portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, promuje herbatę w telewizyjnych programach śniadaniowych, głosi prelekcje, prowadzi warsztaty i szkolenia tematyczne.

Michał Markowicz

Michał Markowicz – Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu ***** Odyssey Wellnes&Spa nagradzanej czapką żółtego przewodnika Gault&Millau, a także Restauracji Da Vinci w XVII wiecznym dworku Starostów Chęcińskich. Członek elitarnej grupy Szefów Kuchni Polskiej Academy Bocuse d’Or. Posiada własny program kulinarny pt. ,,Michał, co dziś na obiad…” transmitowany w TVP3 Kielce. Organizator konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych.

Jakub "Komar" Antoniszak

Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.