W świecie kulinarnym

Nowy e-book „Szybkie i smaczne dania dla gastronomii i cateringu”

E-book „Szybkie i smaczne dania dla gastronomii i cateringu„  przygotowaliśmy jako odpowiedź na aktualne wyzwania branży gastronomicznej. Wraz z naszym ekspertem kulinarnym i uznanym szefem kuchni stworzyliśmy e-poradnik, który być może okaże się cenną inspiracją, a nawet kluczem do sukcesu w dzisiejszych czasach.

Nie ma co się oszukiwać – nikomu nie jest łatwo prowadzić biznes w czasie globalnych wyzwań gospodarczych i szalejącej inflacji. Branża gastronomiczna nie jest tu odosobniona – wiele restauracji i firm cateringowych zmaga się z brakiem wykwalifikowanej kadry pracowniczej i coraz bardziej wygórowanymi cenami produktów, podczas gdy wciąż głównym priorytetem pozostaje utrzymanie najlepszej jakości i smaku serwowanych dań. Pewnie nieraz zastanawialiście się, jak nakarmić swoich klientów, nie podnosząc drastycznie cen w karcie dań, aby wciąż tak samo chętnie wracali i siadali za Waszymi stołami. Może się wydawać, że utrzymanie restauracyjnego menu na odpowiednio wysokim poziomie graniczy dziś z cudem, czasami jednak wystarczy jedna drobna zmiana, jeden naprawdę dobry patent – i kłopot sam znika z talerza.

Ebook z przepisami na smaczne, szybkie i tanie dania dla gastronomii

E-book pełen praktycznych i ekonomicznych pomysłów

 

Wychodząc na przeciw problemom współczesnej gastronomii, wraz z naszym ekspertem kulinarnym i uznanym szefem kuchni Krzysztofem Gawlikiem, stworzyliśmy poradnik, który być może okaże się dla Was cenną inspiracją, a nawet kluczem do sukcesu. Jesteśmy przekonani, że e-book „Szybkie i smaczne dania dla gastronomii i cateringu” skutecznie pomoże sprostać wyzwaniom, przed którymi nagle przyszło Wam stanąć we własnej kuchni.

Na trzydziestu pięciu stronach naszego e-poradnika podpowiadamy jak szybko, smacznie i tanio przygotować ciekawe, urozmaicone dania z przystępnych cenowo składników. Przepisy oparliśmy na idei korzystania z tylko jednej przyprawy, co obok szerokiego aspektu ekonomicznego także znacznie oszczędza czas i ułatwia sam proces przygotowania dań. Przede wszystkim jednak pozwala na uzyskanie przewidywalnego, powtarzalnego i zawsze wyrazistego efektu smakowego. Tu z pomocą przychodzą cztery gotowe mieszanki przyprawowe nowej linii Kucharek GastroLine – uniwersalne, starannie skomponowane zioła, suszone warzywa i przyprawy w dużych, wydajnych opakowaniach, które rewelacyjnie sprawdzają się w żywieniu zbiorowym i pasują do wielu różnych dań.

Tanie i smaczne dania dla gastronomii – na wiele sposobów

W naszym e-booku „Szybkie i smaczne dania dla gastronomii i cateringu” proponujemy kilkanaście sposobów wykorzystania mieszanek przyprawowych Kucharek GastroLine, które pozwalają przygotować tanie i smaczne dania dla gastronomii  o wyrazistym charakterze, domowym smaku i aromacie, idealne do bufetów, stołówek, kantyn, na duże przyjęcia w plenerze i w domach weselnych – także tych przygotowywanych przez firmy cateringowe.

Przyprawa do mięs jest niezastąpiony przede wszystkim do każdego rodzaju wieprzowiny, np. do medalionów z polędwiczek, wątróbki w sosie czy szarpanej wieprzowiny będącej obecnie modnym składnikiem kanapek czy burgerów. Idealnie podkreśli także smak dań z wołowiny, dziczyzny i cielęciny.

Przyprawa do grilla pasuje zarówno do mięs, jak i warzyw oraz ryb przyrządzanych na ruszcie. Dzięki dodatkowi papryki nadaje daniom piękny, intensywny kolor. Wykorzystamy ją z powodzeniem również do smażenia czy pieczenia. Zastosowanie tych dwóch mieszanek może być wymienne – w zależności od tego, na jakim smaku finalnie nam zależy – co stanowi kolejny atut tego produktu.

Drób, który wymaga szczególnej uwagi, jeśli chodzi o doprawianie, zawsze będzie wybornie smakował z uniwersalną Przyprawą do drobiu Kucharek GastroLine. Korzystając z tej mieszanki, przygotujemy pieczone udka z chrupiącą, aromatyczną skórką i drobiowe roladki, zamarynujemy piersi indyka, perliczki, kaczki lub gęsiny. Przyprawa ta przenika do mięsa, nadając mu ziołowy aromat, soczystość i wyrazisty smak.

Równie uniwersalny charakter ma Przyprawa do ryb Kucharek GastroLine. Świeży aromat nie dominuje nad smakiem ryb, ale delikatnie go podkreśla. W tej mieszance świetnie wyczuwalne są ziołowe nuty, które idealnie pasują i do halibuta z piekarnika, i do dorsza w cieście – a także wielu innych potraw z ryb i owoców morza.

Przyprawy w dużych opakowaniach dla gastronomii to także duża oszczędność i wysoka wydajność – przykładowo sugerowane dozowanie przyprawy od mięs to ok. 40 g na 1 kg mięsa, zatem 1 opakowanie 550 g wystarczy na przygotowanie ok. 14 kg mięsa.

Jeśli szukasz sprawdzonego patentu dla swojej firmy gastronomicznej, pobierz nasz nowy e-book „Szybkie i smaczne dania dla gastronomii i cateringu”.

Przyprawy w dużych, wydajnych opakowaniach – nowość marki Kucharek

Mieszanki przyprawowe zyskują coraz większe uznanie wśród najlepszych szefów kuchni. I trudno się dziwić, skoro ułatwiają i usprawniają proces produkcji dań, eliminując żmudny proces doboru jednorodnych przypraw i każdorazowo gwarantując wyśmienity smak. Możliwości zastosowań takich gotowych mieszanek w profesjonalnej kuchni jest bardzo wiele. Potwierdza to Krzysztof Gawlik, szef kuchni, doświadczony szkoleniowiec i doradca wielu punktów gastronomicznych, który postanowił podzielić się z Wami swoimi przepisami kulinarnymi oraz poradami jak gotować dużo, smacznie i w rozsądnych cenach.

Mieszanki przypraw Kucharek GastroLine zdaniem eksperta

Mieszanki przyprawowe Kucharek GastroLine: do mięs, do drobiu, do ryb i do grilla, mają bardzo szerokie zastosowanie i spokojnie mogą zastąpić całą półkę tradycyjnych, jednoskładnikowych przypraw. Każda z tych mieszanek posiada odpowiednie proporcje właściwych przypraw i dodatków, pozwalających na wydobycie bogactwa smaku konkretnej potrawy oraz zapewnia efekt smacznej, domowej kuchni.

Polecam, Krzysztof Gawlik – szef kuchni
Mieszanki przyprawowe – jakie smaki w nich znajdziemy
  • Przyprawa do grilla Kucharek GastroLine 550 g – w tej mieszance królują suszone warzywa. Wyczuwalny jest smak słodkiej papryki, czosnku, cebuli i ziół (tymianku, majeranku, estragonu i cząbru).
  • Przyprawa do mięs Kucharek GastroLine 550 g – uniwersalna, pasująca do różnorakich mięs kompozycja obejmuje suszone warzywa (paprykę, cebulę i czosnek), zioła (tymianek, rozmaryn, majeranek) oraz sól i pieprz. Przyprawę można wykorzystać do pieczeni, smażonego i duszonego mięsa, a także do mięsa z grilla.
  • Przyprawa do drobiu Kucharek GastroLine 500 g – również w tej mieszance znajdziemy słodką paprykę, cebulę i czosnek. Dopełnieniem kompozycji są składniki idealnie podkreślające delikatny smak drobiu – m.in. majeranek, kmin rzymski, kardamon, tymianek, natka pietruszki i chilli.
  • Przyprawa do ryb Kucharek GastroLine 550 g – zielona, ziołowa i o świeżym aromacie – ta mieszanka idealnie pasuje do ryb z piekarnika, smażonych, grillowanych czy duszonych. W składzie znajdziemy to, co dopełnia smak ryby – m.in. koperek, natkę pietruszki, czosnek, imbir i tymianek.
Zarządzaj plikami cookies