Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla
Kucharek GastroLine, czyli nowa linia uniwersalnych przypraw, to przepis na aromatyczne potrawy rybne, drobiowe, mięsne i grillowane. Została stworzona przede wszystkim z myślą o profesjonalnych szefach kuchni specjalizujących się w żywieniu zbiorowym, cateringu, przyjęciach czy eventach. Odpowiednio dobrane proporcje przypraw oraz suszonych warzyw sprawią bowiem, że każde, nawet najmniej skomplikowane danie może smakować jeszcze lepiej. Praktyczne zalety nowej linii Kucharek GastroLine potwierdza również ekspert kulinarny — Robert Sowa.
Przyprawy Kucharek GastroLine — uczta dla podniebienia
Podczas przygotowania dań należy nie tylko dobrać odpowiednie proporcje mięsa, warzyw i dodatków, lecz także postawić na wyselekcjonowane przyprawy. Takim rozwiązaniem jest nowa linia Kucharek GastroLine w czterech wersjach smakowych: do ryb, mięs, drobiu i grilla. Każdą z nich cechuje niepowtarzalny i wyrazisty aromat, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających szefów kuchni.
- Przyprawa Kucharek GastroLine do ryb + przepis na pieczoną polędwicę z dorsza atlantyckiego z sosem serowym
- Przyprawa Kucharek GastroLine do mięsa + przepis na eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie grzybowym
- Przyprawa Kucharek GastroLine do grilla + przepis na sznycelki bałkańskie z grilla z pitą i sosem jogurtowym
- Przyprawa Kucharek GastroLine do drobiu + przepis na udźce z kurczaka w sosie włoskim z bazylią
Kucharek GastroLine do ryb — dlaczego jest tak wyjątkowy?
Kucharek GastroLine przyprawa do ryb to kompozycja zawierająca w sobie koperek, natkę pietruszki, czosnek, a także aromatyczne zioła takie, jak imbir i tymianek, wyważoną ilość soli oraz kwasek cytrynowy. Taka różnorodność smaków pomoże szefom kuchni stworzyć potrawy, które z pewnością trafią w gusta gości.
W nowej linii przypraw Kucharek GastroLine wszystkie bazowe przyprawy takie jak sól, pieprz ziołowy i cytrynowy skomponowane są wraz z innymi składnikami. W efekcie powstał jeden, bogaty i aromatyczny zestaw smaków, który z łatwością dopełni każde danie. Zastosowanie przyprawy GastroLine do ryb to więc doskonały wybór zarówno pod względem smakowym, jak i praktycznym.
Kucharek GastroLine do ryb – Przepis na pieczoną polędwicę z dorsza atlantyckiego z sosem serowym
Kucharek GastroLine do Ryb – dopełni każde danie rybne; aby się o tym przekonać Robert Sowa zastosował przyprawę w klasycznym, prostym przepisie na pieczoną polędwicę z dorsza atlantyckiego z sosem serowym, które zawsze wychodzi, do tego smakuje wybornie. Sprawdź!
Lista składników
W rondlu na maśle klarowanym smażymy na złoty kolor cebulę z czosnkiem. Następnie wlewamy śmietankę i gotujemy około piętnastu minut w celu odparowania wody.
Dodajemy ser pleśniowy i gotujemy, cały czas mieszając.
Do tak przygotowanego sosu wrzucamy szpinak, suszone pomidory, kapary, dalej mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ryby układamy w głębokich blaszkach i posypujemy Przyprawą do ryb Kucharek GastroLine.
Pieczemy piętnaście minut w temperaturze 180oC.
Tak przygotowanego dorsza zalewamy sosem i wkładamy do ciepłych bemarów.
Kucharek GastroLine do mięs — uniwersalny aromat
Kucharek GastroLine przyprawa do mięs to mieszkanka suszonych warzyw i ziół. W jej składzie znaleźć można paprykę, cebulę, czosnek, a także tymianek, rozmaryn, majeranek oraz sól i pieprz. Kompozycja przypraw zawarta w jednym opakowaniu podkreśli smak mięsa cielęcego, wołowego lub wieprzowego, a dodatkowo wzbogaci ich aromat i kolor.
Nowa linia przypraw może być również wykorzystywana podczas grillowania, pieczenia oraz smażenia drobiu, jagnięciny bądź dziczyzny. Odpowiednia zawartość poszczególnych ziół i suszonych warzyw sprawia, że Kucharek do mięs świetnie podkreśli i nada smak każdemu rodzajowi mięsa.
Kucharek GastroLine do mięs – Przepis na eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie grzybowym
Kucharek GastroLine do mięs – wzbogaci aromat i kolor. Robert Sowa proponuje zastosować przyprawę w daniu z polędwicy, które świetnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju bankietach i eventach.
Lista składników
Olej łączymy z Przyprawą do Mięs Kucharek GastroLine i mieszamy dokładnie z mięsem. Tak przygotowane mięso dla smaku i aromatu warto odstawić na godzinę, następnie oprószyć mąką i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Mięso układamy w blaszkach, wkładamy do nagrzanego pieca o temperaturze 180oC na 15 minut.
W rondlu na maśle smażymy cebulę i czosnek. Po kilku minutach dodajemy grzyby i całość smażymy około pięciu minut. Wlewamy wino, sos demi glas i gotujemy około dziesięć minut. Po tym czasie wlewamy śmietanę, dodajemy zielony pieprz, koperek i doprawiamy do smaku.
Do mięsa w blaszkach wlewamy sos i wkładamy do bemarów.
Kucharek GastroLine do grilla — wyrazisty smak i zapach
Kucharek GastroLine przyprawa do grilla łączy w sobie intensywne i zarazem wyważone smaki papryki słodkiej, chili, cebuli, czosnku, a także aromatyczne, uniwersalne zioła — majeranek, cząber, tymianek i estragon. Ponadto wzbogacona jest odpowiednią ilością soli oraz pieprzu tak, by doznania smakowe były jeszcze pełniejsze. Mieszanka podkreśli smak ryb i mięs, a gruboziarnista struktura składników, subtelnie poprawi również wygląd potraw.
Przyprawa do grilla może być wykorzystywana na wiele sposobów. Doskonale sprawdzi się zarówno jako baza marynaty mokrej, jak i suchej, np. do dań prosto z rusztu. Mieszanka podkreśli smak mięsa mielonego oraz doda charakteru tym potrawom, którym brakuje wyrazistości. Kucharek zapewnia szybki efekt bez konieczności długotrwałego marynowania.
Kucharek GastroLine do grilla – Przepis na sznycelki bałkańskie z grilla z pitą i sosem jogurtowym
Kucharek GastroLine do Grilla — doda charakteru. Nasz ekspert proponuje zastosować przyprawę do oryginalnego bałkańskiego danie na bazie mięsa mielonego, które świetnie prezentuje się również w formie bufetowej.
Lista składników
Do dużej miski wkładamy mięso, dodajemy Przyprawę do Grilla Kucharek GastroLine, oliwę i dokładnie mieszamy (polecamy ostawić w chłodne miejsce na minimum godzinę).
Do tak przygotowanego mięsa dodajemy pozostałe składniki sznycelków wraz z kolendrą i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z mięsa, mocząc dłonie w zimnej wodzie wyrabiamy małe sznycelki.
Mięso grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony na złoty kolor.
Tak przygotowane aromatyczne i soczyste sznycelki podajemy w picie z sosem jogurtowym.
Kucharek GastroLine do drobiu podkreśli delikatność mięs
Smak dań kształtują upodobania klientów oraz szefowie kuchni, którzy wyznaczają trendy i kierunki rozwoju sztuki kulinarnej. Wszystkie potrawy przyrządzane przez najlepszych kucharzy mają jednak wspólny mianownik — dopełniają je przyprawy.
Dzięki zawartości suszonych warzyw (papryka słodka, cebula, czosnek), a także połączeniu aromatycznych przypraw (kmin rzymski, kolendra, kozieradka), z odrobiną soli i pieprzu, przyprawa Kucharek GastroLine przyprawa do drobiu sprawdzi się zarówno z indykiem, jak i kurczakiem, gęsią, perliczką czy kaczką. Jako dodatek do panierki lub sosów. Dania z tego rodzaju mięsa — chudego i delikatnego, wymagają sprawdzonych przypraw, które wydobędą i podkręcą smak miękkiego, soczystego drobiu, a zarazem go nie zdominują. Tak doprawione potrawy znajdą miejsce na stołach, podczas bankietów bądź innych ważnych uroczystości.
Kucharek GastroLine do drobiu – Przepis na udźce z kurczaka w sosie włoskim z bazylią
Kucharek GastroLine do drobiu – podkreśli delikatność dań. Robert Sowa proponuje zastosować przyprawę do delikatnego udźca z kurczaka, które w połączeniu z sosem włoskim i bazylią, będzie na pewno ciekawą pozycją w menu każdego przyjęcia.
Lista produktów
Olej łączymy z Przyprawą do Drobiu Kucharek GastroLine i mieszamy dokładnie z mięsem.
Tak przygotowane mięso dla smaku i aromatu warto odstawić na godzinę, następnie oprószyć mąką i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Mięso układamy w blaszkach, wkładamy do nagrzanego pieca do temperatury 180oC na 15 minut.
W rondlu na oliwie smażymy cebulę , czosnek, czerwona paprykę i po kilku minutach wlewamy wino, pomidory i całość dusimy około dziesięciu minut.
Następnie do sosu dodajemy czarne i zielone oliwki, kapary, suszone pomidory, cały czas mieszamy, Gotujemy kolejne dziesięć minut i doprawiamy do smaku.
Do mięsa w blaszkach wlewamy sos, posypujmy bazylią i wkładamy do bemarów.
Nowa linia przypraw Kucharek GastroLine okiem eksperta
Jestem przekonany, że mieszanki Kucharek GastroLine zdobędą niezwykłą popularność wśród szefów kuchni. To ogromna oszczędność czasu oraz gwarancja doskonałego smaku. Ich zastosowanie oznacza sprawdzony smak, intensywny kolor, a także niezastąpiony aromat dań. Warte podkreślenia są również prostota, powtarzalność, uniwersalność oraz łatwość użycia.
Nowa linia przypraw ma jeszcze jedną zaletę – atrakcyjną cenę.
Robert Sowa – szef kuchni, restaurator, ekspert kulinarny, autor wielu książek o gotowaniu, a także prowadzący „Doradcy Smaku”. Gotował dla polskiej reprezentacji w piłce nożnej, ustanawiał kulinarne rekordy Guinnessa oraz został odznaczony prestiżowymi nagrodami m.in. za promowanie kuchni polskiej na świecie.