sałatka z krewetkami, mango, avokado z sosem tysiąca wysp
Przepisy
Kategorie artykułów
Tatar z troci z pieprzem cytrynowym
Czytaj więcej
Tatar z troci z pieprzem cytrynowym Prymat GastroLine
Kimchi – koreański specjał nie tylko dla miłośników ostrości
Czytaj więcej
Kimchi
Gravlax z wędzonym pieprzem cytrynowym
Czytaj więcej
Gravlax i pieprz cytrynowy Prymat GastroLine
Docieramy do sedna streetfoodu z Sosem amerykańskim - część 2
Czytaj więcej
Kubełek z kąskami chrupiącego dorsza i Sos Amerykański
Kulinarna wycieczka po soczystych smakach Bliskiego Wschodu
Czytaj więcej
Adana Kebab z Arabskim Sosem Prymat GastroLine
Jak przyrządzać burgery w restauracji? – radzi Szef kuchni Patryk Kotarba
Czytaj więcej
Jak wykorzystać potencjał przyprawy chińskiej w kuchni – radzi Szef Kuchni Robert Sowa
Czytaj więcej
Nowoczesne dania z przyprawą do mięsa mielonego – radzi Szef Kuchni Robert Sowa
Czytaj więcej
Najlepsze mieszanki przypraw do wołowiny według Szefa Kuchni Roberta Sowy
Czytaj więcej
Medaliony z polędwicy wołowej wg przepisu Roberta Sowy
Świeży czy mielony? Imbir według Szefa Kuchni Roberta Sowy
Czytaj więcej
Marynowane pałki z kurczaka zagrodowego po indyjsku
Docieramy do sedna streetfoodu z sosem amerykańskim - część 1
Czytaj więcej
Hot Dog Sos Amerykański Prymat GastroLine
Rozgrzewające menu na zimę - czego nie może w nim zabraknąć
Czytaj więcej
Rozgrzewające menu na zimę
Owocowe desery i rozgrzewające napoje w jesiennym menu
Czytaj więcej
Zapiekane gruszki z żurawiną i orzechowo-migdałową kruszonką
Jesienne menu w restauracji - tradycyjna zupa grzybowa
Czytaj więcej
Zupa borowikowa
Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka
Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych
MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków
Czytaj więcej
Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Musztarda stołowa Prymat GastroLine – baza do sosów i dressingów
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem
Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine
Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów
Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine
Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food
Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois
Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej
Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku
Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej
Czytaj więcej
Garam Masala
Sos Sweet Chilli Prymat Gastroline, czyli niepowtarzalny smak Twoich potraw
Czytaj więcej
Sos sweet chilli Prymat
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - słodkości
Czytaj więcej
Zdrowe, tanie i smaczne przepisy dla szkolnych stołówek - zupa i dania główne  
Czytaj więcej
uczniowie na szkolnej stołówce
Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla
Czytaj więcej
Przyprawa do drobiu Kucharek GastroLine
Brazylijskie churrasco po polsku
Czytaj więcej
danie brazylijskie churrasco
Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Czytaj więcej
gotowe danie Boczek z kardamonem gotowany metodą sous vide
Tonkatsu po polsku z Prymat GastroLine
Czytaj więcej
Tonkatsu, japoński kotlet wieprzowy w chrupiącej panierce panko
Sałatka z Gravlax z sosem sałatkowym Prymat GastroLine
Czytaj więcej
sałatka z Gravlax z dressingiem koperkowym
Nasi autorzy
Jakub "Komar" Antoniszak
Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.
Krzysztof Gawlik
Krzysztof Gawlik – znany i utytułowany Szef kuchni ekspert kulinarny w firmie RM Gastro. Juror i współprowadzący wielu prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce i poza jej granicami. Członek WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy oraz Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.
Tomasz Czajkowski
Tomasz Czajkowski, autor bloga Magiczny Składnik, założonego z miłości do gotowania i odkrywania niesamowitych produktów. W swoim gotowaniu poszukuje “Magicznych Składników”, a także stara się wydobyć prawdziwą naturę i czysty smak wybranego składnika. Zawodowo odnajduje się w roli twórcy przepisów i kulinarnych konceptów, fotografa, filmowca i prowadzącego warsztaty.
Daniel Żądło
Daniel Żądło - szef kuchni LavKebab oraz cateringu dietetycznego LavFit. Członek wspólnoty Euro-Toques Polska, której celem jest promocja najlepszej jakości produktów, promocja zdrowych nawyków żywieniowych oraz wymiana doświadczeń między kucharzami z całej Europy.
Maciej Żukiewicz
Maciej Żukiewicz, szef kuchni restauracji "Gościniec" z miejscowości Czuszów koło Proszowic. Doświadczony kucharz, który od lat obsługuje duże wydarzenia i bankiety, nawet takie gdzie bierze udział kilkaset osób.
Łukasz Cichy
Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.
Mariusz Tkaczyk
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu konkursów kulinarnych oraz członek jury. Jego specjalizacją są grill i BBQ. Jest członkiem reprezentacji Polski BBQ, a na swoim koncie ma tytuł mistrza świata.
Angelika Borysiak
Ekspertka Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, prelegent, szkoleniowiec, specjalistka komunikacji w social media.
Anna Słomkowska
dietetyk z wykształceniem, doświadczeniem i pasją. Edukatorka zdrowia i promotorka zdrowego odżywiania w szkołach.
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.