sałatka z krewetkami, mango, avokado z sosem tysiąca wysp
W świecie kulinarnym
Kategorie artykułów
Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka
Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych
MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków
Czytaj więcej
Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Musztarda stołowa Prymat GastroLine – baza do sosów i dressingów
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem
Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine
Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów
Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine
Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food
Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois
Sos Mango-Jalapeno Prymat GastroLine  - nowe horyzonty smaku w kuchni orientalnej
Czytaj więcej
Krewetki w tempurze z warzywami po tajsku
Garam masala – szczypta orientu w tradycyjnej kuchni polskiej
Czytaj więcej
Garam Masala
Obiad z warzywami? Zrób to sprytnie!
Czytaj więcej
Kurczak w szkolnym jadłospisie
Czytaj więcej
Pałki z kurczaka
Sól - co warto wiedzieć o tej przyprawie?
Czytaj więcej
Solenie potraw
Gotując dla uczniów - czyli jak układać jadłospis szkolny
Czytaj więcej
Chłopiec na szkolnej stołówce
Pachnące ziołami wiosenne menu
Czytaj więcej
Sałatka Cezar z kurczakiem
Comfort food po japońsku
Czytaj więcej
Panko panierka typu japońskiego - comfort food
Włoskie smaki na talerzu
Czytaj więcej
potrawa kuchni włoskiej spaghetti
Nasi autorzy
Łukasz Cichy
Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.
Mariusz Tkaczyk
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu konkursów kulinarnych oraz członek jury. Jego specjalizacją są grill i BBQ. Jest członkiem reprezentacji Polski BBQ, a na swoim koncie tytuł mistrza świata.
Angelika Borysiak
Ekspertka Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, prelegent, szkoleniowiec, specjalistka komunikacji w social media.
Anna Słomkowska
dietetyk z wykształceniem, doświadczeniem i pasją. Edukatorka zdrowia i promotorka zdrowego odżywiania w szkołach.
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
Giancarlo Russo
Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.
Andrzej Gołąbek
Szef Kuchni — Republika Róż Poznań
Ernest Jagodziński
Szef kuchni restauracji Autentyk — Kuchnia i Ludzie w Poznaniu.
Patryk Kotarba
Szef kuchni, Zamek Królewski Niepołomice. Trzykrotny zdobywca „żółtej czapki” Przewodnika Gault&Millau, doceniony za wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i autorskie kompozycje.
Łukasz Wasiuta
Redaktor naczelny magazynu Akademia Kulinarna, współorganizator wydarzenia kulinarnego Chef’s Only.