Przepisy

Przepis na zimową herbatę różaną z czerwonym pieprzem

Herbata „Różana tradycja z czerwonym pieprzem” to bardziej odważna i nowatorska propozycja – każdy łyk wspaniale rozgrzewa ciało i zmysły, a intensywny, zaskakujący smak wynosi to doświadczenie na kolejny poziom przyjemności.

czerwony pieprz prymat

Czerwony pieprz Prymat GastroLine

 

Czerwony pieprz to nieoczywisty dodatek do gorących napojów, który idealnie wkomponowuje się w ideę rozgrzewających herbat. Nadaje pięknego koloru, aromatu i delikatnej pikantności.

Zimowa herbata różana z czerwonym pieprzem

herbata na zimowe wieczory z różą

Lista składników

Czarna herbata ekspresowe
1 torebka
Syrop malinowy
10 ml
Miód wielokwiatowy
1 łyżeczka
Pieprz czerwony ziarnisty Prymat GastroLine
5 ziaren
Cynamon mielony Prymat GastroLine
szczypta
Konfitura z płatków róży
1 łyżeczka
Anyż gwiazdki Prymat GastroLine
1 sztuka
Goździki Prymat GastroLine
2 sztuki
Pomarańcza
1 plaster
Sposób przygotowania
3 min
1
1

Zaparz herbatę: Umieść torebkę czarnej herbaty w kubku, zalej wrzątkiem i pozostaw do zaparzenia przez 2-3 minuty a następnie usuń torebkę.

2

Dodaj: szczyptę cynamonu mielonego, goździki, ziarna pieprzu czerwonego, gwiazdkę anyżu – dokładnie wymieszaj. To połączenie przypraw nada herbacie rozgrzewającego, pikantnego posmaku z wyczuwalną nutą anyżu. Dodaj płatki róż lub konfiturę. Płatki róż lub konfitura z płatków róży w połączeniu z przyprawami zapewni przyjemny, delikatny kwiatowy smak.

3

Dodaj plaster pomarańczy, on świetnie łączy się z przyprawami i doda świeżości.

Food cost: 4,80 zł

zimowa herbata z różą
Prostsza wersja przepisu
  • Herbata z dziką różą – 1 torebka
  • Syrop malinowy – 20 ml
  • Cynamon mielony Prymat GastroLine – szczypta
  • Konfitura z płatków róży – 1 łyżeczka
  • Goździki Prymat GastroLine – 2 szt.
  • Pomarańcza – 1 plaster
Zarządzaj plikami cookies