Przepis na zimową herbatę różaną z czerwonym pieprzem
Herbata „Różana tradycja z czerwonym pieprzem” to bardziej odważna i nowatorska propozycja – każdy łyk wspaniale rozgrzewa ciało i zmysły, a intensywny, zaskakujący smak wynosi to doświadczenie na kolejny poziom przyjemności.
Czerwony pieprz Prymat GastroLine
Czerwony pieprz to nieoczywisty dodatek do gorących napojów, który idealnie wkomponowuje się w ideę rozgrzewających herbat. Nadaje pięknego koloru, aromatu i delikatnej pikantności.
Zimowa herbata różana z czerwonym pieprzem
Lista składników
Zaparz herbatę: Umieść torebkę czarnej herbaty w kubku, zalej wrzątkiem i pozostaw do zaparzenia przez 2-3 minuty a następnie usuń torebkę.
Dodaj: szczyptę cynamonu mielonego, goździki, ziarna pieprzu czerwonego, gwiazdkę anyżu – dokładnie wymieszaj. To połączenie przypraw nada herbacie rozgrzewającego, pikantnego posmaku z wyczuwalną nutą anyżu. Dodaj płatki róż lub konfiturę. Płatki róż lub konfitura z płatków róży w połączeniu z przyprawami zapewni przyjemny, delikatny kwiatowy smak.
Dodaj plaster pomarańczy, on świetnie łączy się z przyprawami i doda świeżości.
Food cost: 4,80 zł
- Herbata z dziką różą – 1 torebka
- Syrop malinowy – 20 ml
- Cynamon mielony Prymat GastroLine – szczypta
- Konfitura z płatków róży – 1 łyżeczka
- Goździki Prymat GastroLine – 2 szt.
- Pomarańcza – 1 plaster