herbata z nalewką
Przepisy

Rozgrzewająca herbata po góralsku na zimne wieczory

Herbata góralska to wyjątkowy napój, który przeniesie gości Twojej restauracji czy kawiarni w świat tradycji i autentycznych smaków. Wyrazisty aromat miodu gryczanego i śliwki, połączony z naparem czarnej herbaty i korzennymi przyprawami, tworzy kompozycję o charakterystycznym, słodkawym smaku i silnym aromacie.

Zachwyć swoich gości herbatą góralską i pozwól im poczuć magię Podhala w każdym łyku. Dodaj ten wyjątkowy napój do swojego menu i wyróżnij się na tle konkurencji!

Anyż gwiazdki Prymat GastroLine

Anyż gwiazdki Prymat GastroLine

Anyż w gwiazdkach nadaje napojom korzennego, orzeźwiającego i lekko ziołowego smaku. Dzięki temu dodatkowi napój nie jest ciężki!

Góralska rozgrzewająca herbata

czarna herbata
1 litr
miód gryczany
4 łyżki
nalewka śliwkowa
100 ml
laski cynamonu Prymat GastroLine
4 sztuki
anyż gwiazdki Prymat GastroLine
4 sztuki
goździki Prymat GastroLine
6 sztuk
kwasek cytrynowy
1/2 łyżeczki
śliwki suszone
6 sztuk
Pomarańcza
1 plaster
Sposób przygotowania
1

Zaparz herbatę: Przygotuj 1 litr mocnej herbaty czarnej. Zaparz herbatę przez około 5 minut, aby uzyskać intensywny napar.

2
Dodaj przyprawy: Do gorącego naparu dodaj 4 kawałki kory cynamonu, 6 goździków i 4 gwiazdki anyżu. Gotuj na małym ogniu przez minutę, aby przyprawy oddały swój aromat.
3
Dodaj 6 suszonych śliwek i gotuj na małym ogniu przez kolejną minutę.
4
Dosłodź herbatę: Dodaj 4 łyżki miodu gryczanego i dobrze wymieszaj, aby się rozpuścił.
5
herbata góralska
Zarządzaj plikami cookies