Kategoria: Przetwory warzywno-owocowe
Papryka marynowana 1,5 kg
Papryka marynowana Smak 1,5 kg świetnie sprawdza się w profesjonalnej kuchni. Duża pojemność słoika przekłada się na wygodę kucharzy, szczególnie w restauracjach serwujących dania kuchni polskiej, węgierskiej, meksykańskiej czy śródziemnomorskiej.
Papryka marynowana w occie zdecydowanie różni się smakiem od świeżej papryki. Ma delikatniejszy, słodko-kwaśny smak, bardzo charakterystyczny i dobrze komponujący się w wielu daniach. Marynowaną paprykę znajdziemy w przepisach na sałatki – m.in. z jajkami, kukurydzą konserwową, serem czy makaronem. To także ciekawa baza dla szybkich w przygotowaniu past oraz popularny dodatek do kanapek. Marynowaną paprykę podaje się również do dań mięsnych, np. do karkówki czy jako składnik klopsików.
Papryka marynowana może być używana jako zamiennik świeżej papryki w leczo, nadaje ciekawy smak gulaszom i stanowi składnik bograczu, czyli węgierskiej, sycącej zupy z wołowiną.
-
Rodzaj opakowania jednostkowegosłoik
-
Masa / Pojemność sztuki netto1,5 kg
-
Masa netto sztuki po odsączeniu640 g
-
Składnikipapryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, cebula, przyprawy (zawierają gorczycę)
-
Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 118 kJ/28 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 5,3 g, w tym cukry 5,2 g; Białko 0,7 g; Sól 1,7 g.
-
Profil alergennyProdukt może zawierać: seler, który jest używany w zakładzie.
-
Termin przydatności24 miesiące
-
Kod EAN sztuki5901871004737
-
Kod EAN opakowania zbiorczego85901871004733
-
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w zacienionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
-
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym4