![sałatka z krewetkami, mango, avokado z sosem tysiąca wysp](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2022/09/salatka-z-krewetkami-mango-avokado-z-sosem-tysiaca-wysp-scaled.jpeg)
Strona główna | Blog | Inne
Inne
Nasi autorzy
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2024/07/Krzysztof-Makowski-e1720077986132.jpg)
Krzysztof Makowski
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2024/05/MINI-Okladka.jpg)
Grzegorz Szczygieł
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2024/04/Dominika-Targosz-1-min.png)
Dominika Targosz
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2022/05/Robert-Sowa-szef-kuchni.jpg)
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2022/05/Giancarlo-Russo-szef-kuchni.jpg)
Giancarlo Russo
Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2023/10/Rafal-Przybylok-2.jpg)
Rafał Przybylok
Rafał Przybylok - popularyzator kultury herbacianej i zwyczaju świadomego picia herbaty, pasjonat herbaty i yerba mate. Autor książek „Czajnikowy.pl - dobra herbata” i „Yerba mate w tydzień”. Publikuje teksty i prowadzi tematyczny program w portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, promuje herbatę w telewizyjnych programach śniadaniowych, głosi prelekcje, prowadzi warsztaty i szkolenia tematyczne.
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2023/10/Michal-Markowicz-szef-kuchni.jpg)
Michał Markowicz
Michał Markowicz – Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu ***** Odyssey Wellnes&Spa nagradzanej czapką żółtego przewodnika Gault&Millau, a także Restauracji Da Vinci w XVII wiecznym dworku Starostów Chęcińskich. Członek elitarnej grupy Szefów Kuchni Polskiej Academy Bocuse d’Or. Posiada własny program kulinarny pt. ,,Michał, co dziś na obiad…” transmitowany w TVP3 Kielce. Organizator konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych.
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2023/09/Jakub-Komar-Antoniszak-1.jpg)
Jakub "Komar" Antoniszak
Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2023/08/Krzysztof-Gawlik.jpg)
Krzysztof Gawlik
Krzysztof Gawlik – znany i utytułowany Szef kuchni ekspert kulinarny w firmie RM Gastro. Juror i współprowadzący wielu prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce i poza jej granicami. Członek WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy oraz Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.
![](https://prymatgastroline.pl/wp-content/uploads/2023/02/Tomasz-Czajkowski-bloger-kulinarny.jpg)
Tomasz Czajkowski
Tomasz Czajkowski, autor bloga Magiczny Składnik, założonego z miłości do gotowania i odkrywania niesamowitych produktów. W swoim gotowaniu poszukuje “Magicznych Składników”, a także stara się wydobyć prawdziwą naturę i czysty smak wybranego składnika.
Zawodowo odnajduje się w roli twórcy przepisów i kulinarnych konceptów, fotografa, filmowca i prowadzącego warsztaty.