
Strona główna | Blog | Inne
Inne
Nasi autorzy

Jakub "Komar" Antoniszak
Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.

Krzysztof Gawlik
Krzysztof Gawlik – znany i utytułowany Szef kuchni ekspert kulinarny w firmie RM Gastro. Juror i współprowadzący wielu prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce i poza jej granicami. Członek WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy oraz Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.

Tomasz Czajkowski
Tomasz Czajkowski, autor bloga Magiczny Składnik, założonego z miłości do gotowania i odkrywania niesamowitych produktów. W swoim gotowaniu poszukuje “Magicznych Składników”, a także stara się wydobyć prawdziwą naturę i czysty smak wybranego składnika.
Zawodowo odnajduje się w roli twórcy przepisów i kulinarnych konceptów, fotografa, filmowca i prowadzącego warsztaty.

Daniel Żądło
Daniel Żądło - szef kuchni LavKebab oraz cateringu dietetycznego LavFit. Członek wspólnoty Euro-Toques Polska, której celem jest promocja najlepszej jakości produktów, promocja zdrowych nawyków żywieniowych oraz wymiana doświadczeń między kucharzami z całej Europy.

Maciej Żukiewicz
Maciej Żukiewicz, szef kuchni restauracji "Gościniec" z miejscowości Czuszów koło Proszowic. Doświadczony kucharz, który od lat obsługuje duże wydarzenia i bankiety, nawet takie gdzie bierze udział kilkaset osób.

Łukasz Cichy
Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie.
Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.

Mariusz Tkaczyk
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu konkursów kulinarnych oraz członek jury. Jego specjalizacją są grill i BBQ. Jest członkiem reprezentacji Polski BBQ, a na swoim koncie ma tytuł mistrza świata.

Angelika Borysiak
Ekspertka Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, prelegent, szkoleniowiec, specjalistka komunikacji w social media.

Anna Słomkowska
dietetyk z wykształceniem, doświadczeniem i pasją. Edukatorka zdrowia i promotorka zdrowego odżywiania w szkołach.

Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.