sałatka z krewetkami, mango, avokado z sosem tysiąca wysp

W świecie przypraw

Nasi autorzy

Maja Wirowska

Krzysztof Makowski

Grzegorz Szczygieł

Dominika Targosz

Robert Sowa

Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.

Giancarlo Russo

Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.

Rafał Przybylok

Rafał Przybylok - popularyzator kultury herbacianej i zwyczaju świadomego picia herbaty, pasjonat herbaty i yerba mate. Autor książek „Czajnikowy.pl - dobra herbata” i „Yerba mate w tydzień”. Publikuje teksty i prowadzi tematyczny program w portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, promuje herbatę w telewizyjnych programach śniadaniowych, głosi prelekcje, prowadzi warsztaty i szkolenia tematyczne.

Michał Markowicz

Michał Markowicz – Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu ***** Odyssey Wellnes&Spa nagradzanej czapką żółtego przewodnika Gault&Millau, a także Restauracji Da Vinci w XVII wiecznym dworku Starostów Chęcińskich. Członek elitarnej grupy Szefów Kuchni Polskiej Academy Bocuse d’Or. Posiada własny program kulinarny pt. ,,Michał, co dziś na obiad…” transmitowany w TVP3 Kielce. Organizator konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych.

Jakub "Komar" Antoniszak

Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.

Krzysztof Gawlik

Krzysztof Gawlik – znany i utytułowany Szef kuchni ekspert kulinarny w firmie RM Gastro. Juror i współprowadzący wielu prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce i poza jej granicami. Członek WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy oraz Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.