Przepisy Roberta Sowy

Kategorie artykułów

Prawdziwy przepis na tikka masala - poznaj kuchnię indyjską

Czytaj więcej
oryginalny przepis na tikka masala

Pieczona jagnięcina z rozmarynem i mini cukinią

Czytaj więcej
comber jagnięcy

Bruschetta - oryginalny przepis na pyszną przystawkę

Czytaj więcej
bruschetta przepis

Z czym podawać gnocchi? Przepis prosto od szefa kuchni!

Czytaj więcej
wege gnocchi

Jakie przyprawy do ziemniaków – radzi Robert Sowa

Czytaj więcej
gratin ziemniaczane

Sałatka z kurczakiem z przyprawą do kurczaka

Czytaj więcej
sałatka z kurczakiem

Krewetki z chorizo i chili w nitkach

Czytaj więcej
danie krewetki z corizo i chili w nitkach

Carpaccio ze śledzia z kolorowym pieprzem

Czytaj więcej
carpaccio ze sledzia

Ser kozi z gruszką, laską cynamonu i czarnuszką

Czytaj więcej
Kozi ser z gruszką i czarnuszką

Tatar z troci z pieprzem cytrynowym

Czytaj więcej
Tatar z troci z pieprzem cytrynowym Prymat GastroLine

Jak wykorzystać potencjał przyprawy chińskiej w kuchni – radzi Szef Kuchni Robert Sowa

Czytaj więcej

Nowoczesne dania z przyprawą do mięsa mielonego – radzi Szef Kuchni Robert Sowa

Czytaj więcej

Najlepsze mieszanki przypraw do wołowiny według Szefa Kuchni Roberta Sowy

Czytaj więcej
Medaliony z polędwicy wołowej wg przepisu Roberta Sowy

Świeży czy mielony? Imbir według Szefa Kuchni Roberta Sowy

Czytaj więcej
Marynowane pałki z kurczaka zagrodowego po indyjsku

Rozgrzewające menu na zimę - czego nie może w nim zabraknąć

Czytaj więcej
Rozgrzewające menu na zimę

Owocowe desery i rozgrzewające napoje w jesiennym menu

Czytaj więcej
Zapiekane gruszki z żurawiną i orzechowo-migdałową kruszonką

Jesienne menu w restauracji - tradycyjna zupa grzybowa

Czytaj więcej
Zupa borowikowa

Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka

Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych

MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków

Czytaj więcej

Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw

Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem

Musztarda stołowa Prymat GastroLine – baza do sosów i dressingów

Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem

Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem

Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine

Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów

Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine

Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food

Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois

Szafran – jakiego koloru i smaku nadaje potrawom?

Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano

Kiedy i jak przyprawiać dania sous vide? Które zioła sprawdzą się najlepiej?

Czytaj więcej
danie sous vide comber z sarny

Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla

Czytaj więcej
Przyprawa do drobiu Kucharek GastroLine

Wywiad z Robertem Sową - Jak odnieść sukces w gastronomii?

Czytaj więcej
Robert Sowa, szef kuchni, restaurator, smakosz

Nasi autorzy

Radosław Stawiarski

Maja Wirowska

Krzysztof Makowski

Grzegorz Szczygieł

Dominika Targosz

Robert Sowa

Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.

Giancarlo Russo

Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.

Rafał Przybylok

Rafał Przybylok - popularyzator kultury herbacianej i zwyczaju świadomego picia herbaty, pasjonat herbaty i yerba mate. Autor książek „Czajnikowy.pl - dobra herbata” i „Yerba mate w tydzień”. Publikuje teksty i prowadzi tematyczny program w portalu Czajnikowy.pl. Udziela się jako ekspert w mediach, promuje herbatę w telewizyjnych programach śniadaniowych, głosi prelekcje, prowadzi warsztaty i szkolenia tematyczne.

Michał Markowicz

Michał Markowicz – Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu ***** Odyssey Wellnes&Spa nagradzanej czapką żółtego przewodnika Gault&Millau, a także Restauracji Da Vinci w XVII wiecznym dworku Starostów Chęcińskich. Członek elitarnej grupy Szefów Kuchni Polskiej Academy Bocuse d’Or. Posiada własny program kulinarny pt. ,,Michał, co dziś na obiad…” transmitowany w TVP3 Kielce. Organizator konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych.

Jakub "Komar" Antoniszak

Jakub "Komar" Antoniszak, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 18 lat. Doświadczony sushi chef.