Przepisy Roberta Sowy
Kategorie artykułów
Jak wykorzystać potencjał przyprawy chińskiej w kuchni – radzi Szef Kuchni Robert Sowa
Czytaj więcej
Nowoczesne dania z przyprawą do mięsa mielonego – radzi Szef Kuchni Robert Sowa
Czytaj więcej
Najlepsze mieszanki przypraw do wołowiny według Szefa Kuchni Roberta Sowy
Czytaj więcej
Medaliony z polędwicy wołowej wg przepisu Roberta Sowy
Świeży czy mielony? Imbir według Szefa Kuchni Roberta Sowy
Czytaj więcej
Marynowane pałki z kurczaka zagrodowego po indyjsku
Rozgrzewające menu na zimę - czego nie może w nim zabraknąć
Czytaj więcej
Rozgrzewające menu na zimę
Owocowe desery i rozgrzewające napoje w jesiennym menu
Czytaj więcej
Zapiekane gruszki z żurawiną i orzechowo-migdałową kruszonką
Jesienne menu w restauracji - tradycyjna zupa grzybowa
Czytaj więcej
Zupa borowikowa
Sprawdzone propozycje w jesiennym menu - dziczyzna i kaczka
Czytaj więcej
Pierś z kaczki ze śliwkami w przyprawach korzennych
MuChrzanda – kremowa kompozycja tradycyjnych smaków
Czytaj więcej
Sos duński remoulada Prymat GastroLine - doskonały dodatek do panierowanych potraw
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Musztarda stołowa Prymat GastroLine – baza do sosów i dressingów
Czytaj więcej
Przepis na pieczoną cielęcinę z sosem duńskim i tuńczykiem
Sos meksykański Prymat GastroLine – niezbędny dodatek do dań inspirowanych gorącym Meksykiem
Czytaj więcej
Pikantne udźce z kurczaka zagrodowego z sosem meksykańskim Prymat GastroLine
Sos tysiąca wysp Prymat GastroLine - okazja do kulinarnych eksperymentów
Czytaj więcej
krewetki z awokado i mango podane z sosem tysiąca wysp Prymat GastroLine
Sos czosnkowy Prymat GastroLine - aromatyczny dodatek do dań typu fast food
Czytaj więcej
Danie Roberta Sowy - grillowane warzywa z sosem czosnkowym i anchois
Szafran – jakiego koloru i smaku nadaje potrawom?
Czytaj więcej
Przepis na karmel z suszonymi kwiatami oregano
Kiedy i jak przyprawiać dania sous vide? Które zioła sprawdzą się najlepiej?
Czytaj więcej
danie sous vide comber z sarny
Nowa linia Kucharek GastroLine — przyprawy do mięs, drobiu, ryb i grilla
Czytaj więcej
przyprawianie drobiu z Kucharek GastroLine
Wywiad z Robertem Sową - Jak odnieść sukces w gastronomii?
Czytaj więcej
Robert Sowa, szef kuchni, restaurator, smakosz
Nasi autorzy
Tomasz Tracz
Executive Chef Zamek Przegorzały, Forest Hotel, Willa Baszta. Doświadczony szef kuchni, który pracował w renomowanych restauracjach w Berlinie, Dubaju, Paryżu, Londynie i Krakowie. Pełnił obowiązki sous chefa w Campagne Restaurant w Kilkenny, w okresie gdy lokal wywalczył gwiazdkę Michelin. Do niedawna ekspert kulinarny w Akademii Kulinarnej Makro, a także Szef Kuchni krakowskiej restauracji Folga.
Tomasz Czajkowski
Tomasz Czajkowski, autor bloga Magiczny Składnik, założonego z miłości do gotowania i odkrywania niesamowitych produktów. W swoim gotowaniu poszukuje “Magicznych Składników”, a także stara się wydobyć prawdziwą naturę i czysty smak wybranego składnika. Zawodowo odnajduje się w roli twórcy przepisów i kulinarnych konceptów, fotografa, filmowca i prowadzącego warsztaty.
Daniel Żądło
Daniel Żądło - szef kuchni LavKebab oraz cateringu dietetycznego LavFit. Członek wspólnoty Euro-Toques Polska, której celem jest promocja najlepszej jakości produktów, promocja zdrowych nawyków żywieniowych oraz wymiana doświadczeń między kucharzami z całej Europy.
Maciej Żukiewicz
Maciej Żukiewicz, szef kuchni restauracji "Gościniec" z miejscowości Czuszów koło Proszowic. Doświadczony kucharz, który od lat obsługuje duże wydarzenia i bankiety, nawet takie gdzie bierze udział kilkaset osób.
Łukasz Cichy
Szef kuchni w restauracji "Biała Róża" w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jego ostatnie osiągnięcie to brąz w Bocuse d’Or Poland 2021.
Mariusz Tkaczyk
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu konkursów kulinarnych oraz członek jury. Jego specjalizacją są grill i BBQ. Jest członkiem reprezentacji Polski BBQ, a na swoim koncie ma tytuł mistrza świata.
Angelika Borysiak
Ekspertka Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, prelegent, szkoleniowiec, specjalistka komunikacji w social media.
Anna Słomkowska
dietetyk z wykształceniem, doświadczeniem i pasją. Edukatorka zdrowia i promotorka zdrowego odżywiania w szkołach.
Robert Sowa
Jeden z największych autorytetów w dziedzinie sztuki kulinarnej w Polsce. To znakomity kucharz, restaurator oraz kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce.
Giancarlo Russo
Syscylijczyk z pochodzenia, który przygodę z kuchnią włoską rozpoczął już w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził restauracje na Sycylii.